• Truckrun: feestje voor chauffeurs, publiek, maar vooral bijrijders.
• Truckrun: feestje voor chauffeurs, publiek, maar vooral bijrijders. Foto: archieffoto: Adri Verhoeven

Zwaai mee naar Truckrun Lopik

Algemeen 1.069 keer gelezen

REGIO • Met de introductie van 'zwaaiborden' langs de route weet iedereen hoe laat de stoet van de Truckrun Lopik aanstaande zaterdag is te verwachten.

Evenals vorig jaar zijn de gebroeders Ruud en Tony Borst de drijvende krachten achter het evenement. "Inmiddels zijn we als bestuur met vijf personen om de taken op te pakken", geeft Tony aan. "Vorig jaar was het voor ons de eerste keer. We hebben er vooral van geleerd om meer mensen bij de organisatie te betrekken en tijdig te starten met de voorbereidingen."

Ruud vult aan: "Voorafgaand aan de rit moest ik teveel dingen tegelijk doen en dat gaat eenvoudig niet. Daarbij wil ik vooral ook genieten van de Truckrun."

Mini
Werd de vorige editie nog als 'Mini Truckrun' aangekondigd, dit jaar is het verkleinwoord weggelaten. Het woord mini gaf de indruk dat het om een klein gebeuren gaat, maar dat is het zeker niet. Dit jaar rijden 37 voertuigen mee met in totaal ruim 70 bijrijders. Zij beleven de rit in vrachtwagens, brandweerwagen en een bus van Syntus.

De bijrijders komen onder andere van de Thomashuizen in Schoonhoven en Lopik, Abrona in Benschop, Zorgboerderij Both BoerenZorg in Cabauw en Philadelfia in Lopik.

"Bijrijders en chauffeurs komen allemaal uit de regio. Iedereen die gevraagd is heeft 'ja' gezegd. Er was geen enkele afzegging", glundert Ruud.

Schermen
De organisatoren vinden het belangrijk dat het ook bij deze Truckrun draait om de bijrijders. "Voor hen moet het opnieuw een feestje zijn", aldus de gebroeders Borst. Nieuw dit jaar is dat de bezoekers op het Koning Willem Alexander Plein, via een aantal grote schermen, de rit de hele middag kunnen volgen. De eerste en de laatste wagen worden uitgerust met een online gps-systeem. Langs de route worden zwaaiborden geplaatst. Hierop wordt de tijd aangegeven hoe laat de stoet verwacht wordt.

"Zo weten de mensen het moment dat de vrachtwagens langskomen. We vragen ze om massaal te zwaaien, want dat is wat de bijrijders fantastisch vinden", zegt Tony, de bedenker van de zwaaiborden.

Start (om 14.00 uur) en finish van de Truckrun is het Koning Willem Alexander Plein in Lopik. De gehele middag is er muziek van DJ The Great Remon. Bij terugkomst volgt een optreden van het Weteringkoor uit Cabauw.

Opvallend is dat voor deze Truckrun, op Ruud Borst Transport BV na, er geen financiële sponsors zijn. Bescheiden maakt Ruud duidelijk dat zij het evenement zien als een soort maatschappelijke verantwoordelijkheid. "Dat mag best een beetje geld kosten." Het siert de mannen.

De route start in het centrum van Lopik en gaat via Cabauw, Schoonhoven, Vlist, Polsbroek, Polsbroekerdam, Benschop, IJsselstein, Lopikerkapel en Uitweg weer terug naar Lopik-dorp

Dirk Molenaar/RTV K'waard

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden