Schrijversdag in De Tuyter met taalvirtuoos Wim Daniëls

  •   163 keer gelezen
• Wim Daniëls met een deel van zijn oeuvre.
• Wim Daniëls met een deel van zijn oeuvre. (Foto: Dolph Cantrijn)

KRIMPEN A/D IJSSEL • In De Tuyter in Krimpen aan den IJssel is zaterdag 12 oktober een Schrijversdag. Na de opening door wethouder Kirsten Jaarsma zal de bekende taalvirtuoos Wim Daniëls een presentatie geven. 

Met de Schrijversdag willen schrijvers uit de 'eregalerij' van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren om meer te lezen en schrijven. De schrijvers, woonachtig langs beide zijden van de IJssel, zijn zelf ook aanwezig om vragen te beantwoorden en voor te dragen uit eigen werk. Er worden ook boeken verloot. De deelnemende schrijvers zijn: Arie Mudde, Bianca van der Reijden, Claudia de Rave-Reijpert, Firoozeh Farjadnia, Hans Verster, Jantine Brinkman, John Collee, José van Rosmalen, Kees Dekker, Nandita Doelam, Pieter van Nispen, Rob Tol en Saskia Oudshoorn.

Workshops
Gedurende de dag worden er allerlei workshops gegeven. Zo leren deelnemers tijdens de workshop 'Hoe word je schrijver' alle ins en outs over het schrijversvak en allitereren ze erop los tijdens een workshop 'Spelen met taal'. Boekhandel Kamerbeek is aanwezig met de nodige boeken. De dag wordt afgesloten met de uitslag van de Elfjes wedstrijd, waarbij kinderen hun best hebben gedaan om het mooiste korte gedicht te schrijven.

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Van Capellen Stichting.

www.bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }