Afbeelding

Bewoners Krimpenerwaard melden massaal locaties waar te hard wordt gereden

Algemeen 1.424 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Waar in de gemeente Krimpenerwaard moet de politie in oktober op snelheid controleren? Die vraag stelden agenten maandagochtend op Facebook. En dat hebben ze geweten ook.

In een paar dagen tijd stroomden meer dan 400 reacties binnen. De Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel, Dorpsstraat in Gouderak, Schoolstraat in Bergambacht en Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek: het zijn zomaar wat straten waar volgens bewoners veel te hard wordt gereden. 

Social media
Tot en met maandag 30 september kunnen zij nog locaties doorgeven. De politie Krimpenerwaard gaat een top-10 samenstellen waar ze gedurende de maand oktober regelmatig gaat controleren op snelheid. Via social media zal er per locatie een update worden gegeven.

'Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven en dood', schrijft de politie. Vooral fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar. 'Wordt u aangereden door een auto die slechts 35 kilometer per uur rijdt, dan overlijdt 5 procent van de fietsers of voetgangers hierdoor. Maar rijdt die auto 48 kilometer per uur, dan is de kans dat u de aanrijding niet overleeft al meteen 45 procent. En rijdt die auto 64 kilometer per uur, dan overleeft nog maar 15 procent de klap.'

    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden