Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De voorjaarseditie werd in het Springerpark gehouden.
• De voorjaarseditie werd in het Springerpark gehouden.

Tweede Gouden Rakker-festival in Schoonhoven

  •   536 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Brasserie Springer en 'Gouden Rakker' organiseren zaterdag 19 oktober voor de tweede keer een speciaalbierfestival in Schoonhoven.

Opnieuw laten enkele regionale bierbrouwers hun beste bieren keuren. "Op de eerste editie, die in april in het Springerpark werd gehouden, kwamen enkele honderden bierliefhebbers af", vertelt initiatiefnemer Bas Kruiswijk. "Het was mede dankzij het heerlijke weer een succes."

Laagdrempelig
Het bierfestival kenmerkt zich door laagdrempeligheid, vervolgt de Schoonhovenaar: "Voor 7,50 euro koop je een glas waarmee je de bieren kunt proeven, een muntje kost 2,50 euro. Daarmee kun je de speciaalbieren halen of hapjes van Brasserie Springer, waar het speciaalbierfestival nu wordt gehouden."

Speciaalbier is populair, weet Kruiswijk. "Niet alleen bij mannen, ook vrouwen drinken het steeds vaker, zij het dat ze over het algemeen voor de wat lichtere soorten gaan."

De aanwezige brouwers zijn: Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw (Gouda), Jovius uit Nieuwegein, de Vaanbrouwers uit Barendrecht, de Blauwe IJsbeer uit Nieuwpoort en Stadsbrouwerij Dukes uit Gorinchem.

Prijsvraag
Bij wijnhandel Huub Oostendorp in Schoonhoven is een ludieke actie gestart om het speciaalbierfestival extra onder de aandacht te brengen. "Iedereen die raadt hoeveel liter bier de ketel in de winkel bevat, wint 25 munten, goed om zo'n vijf personen tijdens het Gouden Rakker-festival een heerlijke middag te bezorgen."

Bas Kruiswijk tenslotte: "Om het festival extra op te luisteren is er live-entertainment met Engelse bands en een afterparty met enkele DJ's uit de regio. We hopen dat ook deze tweede editie een succes wordt, zodat we het evenement steeds verder uit kunnen rollen."

Het speciaalbierfestival vindt zaterdag 19 oktober van 13.00 tot 22.00 uur plaats. Meer informatie, zie Facebook 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }