Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lopik met 'Appie' naar eenvoudige zege op FC Perkouw

  •   504 keer gelezen

LOPIK/BERKENWOUDE • Het krachtsverschil was te groot om van een spannend duel te kunnen spreken. Lopik versloeg FC Perkouw met 3-0 en wil dit seizoen meedoen om de bovenste plaatsen.

Zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Dat is het streven van Lopik, dat dit seizoen met een bredere selectie een prominente rol wil spelen in 3C. Met de van Benschop teruggekeerde spelbepaler Reda Reddam en het Elinkwijk-talent Abdel ('Appie') Tufi is de ploeg van trainer Bertus van Schaik wellicht in staat om het 'vlekje' van vorig seizoen uit te gummen. Degradatie viel toen rauw op het dak.

"We kwamen net iets tekort om ons te handhaven", stelt Lopik-trainer Van Schaik. "Ik kan niet op de eerste wedstrijddag zeggen dat we nu zomaar even kampioen worden. Ik ken immers de kracht van de tegenstanders niet. Maar met het optreden van vanmiddag kan ik goed uit de voeten. We hadden alleen vaker moeten scoren."

Wennen
De 19-jarige Abdel Tufi rekende dat zichzelf aan. "Ik ging soms iets te lang door met de bal. Ik moet wennen aan mijn nieuwe teamgenoten. Op verzoek van mijn voetbalmaatje Reda heb ik me aangemeld bij Lopik en tot op heden bevalt dat prima. Jong en oud roept 'Appie' naar mij."

De voorhoede van de blauw-witten zal je straks niet teveel ruimte moeten geven, want dan zijn vooral de flankspelers levensgevaarlijk. FC Perkouw zette er dan ook een muur van spelers tegenover, maar dat was meer uit lijfsbehoud. De geel-zwarten hebben een flink jasje uitgedaan. Trainer Frans Schaap moest improviseren om een representatief elftal op de been te krijgen.

"Als je tien basisspelers moet vervangen, weet je dat het moeilijk wordt. Ik vond het nog niet zo gek gaan met een compleet nieuw team. We kwamen door een klutsgoal op achterstand. Dan heb je niet de macht om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ik zie niettemin elke week verbeteringen. We hoeven dus niet te wanhopen."

Stroef
Lopik begon wat stroef en had moeite om de te gretige aanvallers te bereiken. Daarvoor had de thuisclub compacter moeten spelen, maar dat onderdeel was niet het sterkste punt.

De individuele kwaliteiten waren echter voldoende om het leunende Perkouw op achterstand te zetten. In de 16e minuut schoot Jordy Keja de bal tegen de vuisten van FC Perkouw-doelman Albert Vente. De terugspringende bal werd door Ardy de With in het lege doel gekopt: 1-0.

Dat was het enige hoogtepunt in de matige eerste helft.

Lopik was in deel twee opnieuw de baas en drukte dat uit met een fenomenale treffer van Reda Reddam, die de bal uit een vrije trap in de linker bovenhoek schoot: 2-0. Daarmee was de strijd gestreden. Lopik vergat uit te lopen en kreeg geen strafschop toen Jordy Keja binnen de zestien werd gevloerd.

In de slotminuut zorgde Ardy de With alsnog voor 3-0. Volgens Perkouw-doelman Vente nam de spits van Lopik de bal met de hand mee, maar zijn protest werd niet ingewilligd door de arbiter.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

(tekst: Pieter van der Laan; foto's: wijntjesfotografie.nl)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }