Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Frederieke Meihuizen neemt de award in ontvangst.
• Frederieke Meihuizen neemt de award in ontvangst.

Stolwijkse wint Duitse innovatieprijs met babylakentje

  •   700 keer gelezen

KEULEN/STOLWIJK • Het Nunki-lakentje van Frederieke Meihuizen uit Stolwijk heeft de innovatieprijs van Kind+Jugend in de categorie textiele producten gewonnen. 

De eigenaresse van Fedde&Kees, dat het lakentje en andere babyproducten uitbrengt, is trots op de erkenning: "Het succes van Nunki is overweldigend. Er is grote belangstelling van de belangrijke ketens voor babyproducten in Nederland en België voor. Ik ben blij dat ik nu al zoveel baby's en daarmee ouders kan helpen aan een betere nachtrust." 

De innovatieprijs van Kind+Jugend, een internationale beurs op het gebied van baby- en kleuterartikelen, die van 19 t/m 22 september plaatsvindt in Keulen, werd in acht categorieën uitgereikt. Begin dit jaar kreeg Frederieke Meihuizen al de Baby Innovation Award in de categorie Care van de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.  

Inbakeren
Frederieke, zelf moeder van vier kinderen en destijds redelijk wanhopig door een moeilijk in slaap komende baby, ontwierp een speciaal lakentje en slaapzakje om de nachtrust van de baby te verbeteren. Het is volgens de Stolwijkse 'een mild alternatief voor inbakeren'.

"De frustratie om er iedere nacht uit te moeten om de huilende kleintjes weer in te stoppen was een inspiratiebron voor mij om iets nieuws te ontwikkelen dat werkelijk helpt. Bij gebruik van Nunki direct na de geboorte raakt de baby gewend aan een rustgevende wijze van slapen. De kans dat de baby een onrustige en beweeglijke slaper wordt is hierdoor geringer."

Voorlopig is het Nunki lakentje alleen te verkrijgen via de webshop (http://www.feddekees.nl).

Frederique: "Door alle waardering die ik krijg voor het product ben ik ervan overtuigd dat het een bredere distributie zal krijgen."
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }