Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Jan Herman de Jong

Zoektocht naar meisje met de rode zakdoek in het haar

  •   2283 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Jan Herman de Jong (93) uit Vlaardingen zoekt het meisje dat hij in 1952 fotografeerde in de polder van Ouderkerk aan den IJssel.  

Niets herinnert hij zich nog van de dag dat hij de foto maakte. "Nee joh, dat is bijna zeventig jaar geleden! Ik woonde in die tijd in Nieuwerkerk en bezocht af en toe een familielid in Ouderkerk. Je hoefde enkel een bruggetje over en dan stond je midden in het boerenland. Prachtig was dat."

Krukje
De Jong, in die tijd hobbyfotograaf, legde met zijn Exakta-fototoestel een puur Hollands tafereeltje vast: twee boeren zittend op een krukje die met de hand een koe melken. Op de voorgrond een meisje gekleed in een blauwe overall en rode boerenzakdoek in het haar. Ze giet de melk in één van de melkbussen die op een houten schouw zijn gezet. "Waarschijnlijk is het de dochter van één van de boeren", denkt De Jong. "Als ze nog leeft, zal ze nu wel een jaar of 70 zijn."

Kerk
Tot voor kort hing de foto in een lijstje aan de muur van zijn schuur. Tot een kennis 'm toevallig onder ogen kreeg. "Die vond het een mooi plaatje, zo met de kerk van Ouderkerk aan den IJssel op de achtergrond. Zo kwam ik op het idee om de foto naar de krant te sturen. Misschien herkent iemand het meisje, of ziet ze zichzelf in de krant. Het zou leuk zijn om haar te ontmoeten. De foto mag ze hebben, maar dan moet ze 'm wel zelf op komen halen. Vanwege mijn leeftijd lukt me dat niet meer."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }