Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De muzikanten die Be Bach verzorgen.
• De muzikanten die Be Bach verzorgen. (Foto: Foppe Schut)

Be Bach: klasieke muziek voor kinderen in IJsseldijkkerk

  •   50 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met de interactieve voorstelling Be Bach op zaterdag 21 september in de IJsseldijkkerk proberen Stichting IJsseldijkkerkconcerten en Synerkri kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek.

In de voorstelling speelt acteur Ton Meijer belangrijke momenten uit het leven van de grote componist Johann Sebastiaan Bach. Dat doet hij onder begeleiding van vier gerenommeerde musici: Marijke van Straalen (sopraan), Marieke de Bruijn (viool), Josef Teken (cello) en Christina Edelen Scott (klavecimbel).

In je oren
Het zal voor kinderen lastig zijn om stil te zitten, denkt Huib Neven. "Ze doen actief mee en worden op allerlei manieren meegenomen in de wereld van de componist. Zo spelen ze Johann als kind, voelen ze zich één met een van zijn 21 kinderen en zitten ze samen met Bach in de gevangenis. Ondertussen klinkt er muziek van Bach. Die kruipt, zonder dat je het merkt, in je oren om daar nooit meer weg te gaan."

Neven kan het weten. Vorig jaar, tijdens het 25-jarig jubileum van de stichting, haalde hij een vergelijkbare kindervoorstelling naar de IJsseldijkkerk. Die ging over het leven en de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Kinderen vonden het geweldig. "Deze theatergroep brengt het zo dat je erdoor wordt gegrepen."

Gratis
Mede door een bijdrage van Synerkri is Be Bach gratis toegankelijk voor kinderen in de basisschoolleeftijd met (groot)ouders. De stichting gaf bovendien aan om jaarlijks in haar begroting een vast bedrag te reserveren voor een kindervoorstelling aan het begin van het seizoen. Iets waar Neven 'hartstikke blij' mee is. "Het is bewezen dat klassieke muziek goed is voor de ontwikkeling van het brein van jonge kinderen. Als ze er via deze voorstelling van kunnen genieten is dat toch mooi."

Be Bach is zaterdag 21 september om 14.30 uur in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }