Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Onlangs opende Bui Nails & Spa aan de Haven.
• Onlangs opende Bui Nails & Spa aan de Haven. (Foto: Anne Hamers)

Schouders onder het tegengaan van winkelleegstand in Schoonhoven

  •   1161 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De binnenstad van Schoonhoven telde ongeveer een jaar geleden zestien lege panden, maar inmiddels is een aanzienlijk deel daarvan weer bezet.

Toch gaan Schoonhoven Partners en BIZ Centrum Schoonhoven nu niet op hun lauweren rusten. "Winkelleegstand vraagt om een continue samenwerking van de gevestigde ondernemers," stelt Jan Luc Coenen, betrokken bij de werkgroep Winkelleegstand vanuit BIZ Centrum Schoonhoven. Ook zijn er makelaars aangehaakt. "Met hen denken we onder andere aan flexibele huurprijzen."

Nieuwe ondernemers
Alleen al in de afgelopen twee weken openden drie nieuwe ondernemers hun winkel in de binnenstad van Schoonhoven: Big Bazar, Bui Nails & Spa en de Poolse winkel TuPolak.

Jan Luc Coenen, naast werkgroeplid eigenaar van Fausto Bike & Coffee: "Startende ondernemers op weg helpen, dat is onze focus enerzijds. We geven hun een warm welkom en informeren als bestaande ondernemers onze klanten welke adressen nieuw zijn in de stad. Als ondernemer ben je immers een marketeer voor de stad en elkaars winkel."

Vervolgens: "Het zou mooi zijn als starters in de leer kunnen bij ondernemers met jarenlange ervaring."

Anderzijds zijn de initiatiefnemers bezig om makelaars en pandeigenaren te betrekken bij het tegengaan van winkelleegstand. Jan Luc Coenen: "Je zou het wel verwachten, maar voor een verhuurder is het helemaal niet zo duur om een pand lang leeg te hebben. Terwijl lege panden de stad voor de consument een stuk minder aantrekkelijk maken. En dat heeft weer effect op alle ondernemers in een stad."

Bebording
Er zijn al enkele makelaars die participeren in de themagroep Winkelleegstand, een van de werkgroepen van BIZ Centrum Schoonhoven. Met hen wordt nagedacht over staffelhuurprijzen. Ook worden de lege panden komende week gevuld met bebording.

"Dit om nieuwe ondernemers op ideeën te brengen. We denken na welke branches we missen in de stad. Daar gaan we mee aan de slag."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }