Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Conny Reijngoudt, Kirsten Jaarsma en Ad Keller onthullen het logo van de bibliotheek in de school.
• Conny Reijngoudt, Kirsten Jaarsma en Ad Keller onthullen het logo van de bibliotheek in de school. (Foto: Floris Bakker)

Bibliotheek aan den IJssel gaat mediatheek Krimpenerwaard College runnen

  •   134 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bibliotheekorganisatie Bibliotheek aan de IJssel gaat de komende drie jaar de mediatheek van het Krimpenerwaard College runnen.

Daarvoor is donderdag een contract ondertekend. Vanaf oktober wordt de mediatheek van de school onderdeel van Bibliotheek aan de IJssel. "De mediathecaris is ook in dienst van de bibliotheekorganisatie", legt rector Ad Keller uit. De samenwerking is vooral voor leerlingen die van lezen houden goed nieuws. "Zij kunnen straks (online) boeken en materialen lenen van alle vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel. De leencollectie wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker."

Onderwijsspecialist
Helemaal nieuw is de bibliotheek op school niet. Vijfentwintig basisscholen in Krimpen en Capelle hebben er al één, "maar het Krimpenerwaard College is echt de eerste middelbare school in het rijtje", verklaart directeur Conny Reijngoudt van Bibliotheek aan den IJssel. Naast het beheren van de mediatheek lever Bibliotheek aan den IJssel een onderwijsspecialist. "Die gaat, in samenwerking met docenten van de school, allerlei activiteiten opzetten. Bijvoorbeeld door een schrijver uit te nodigen op school. Dit alles om de leesmotivatie onder jongeren te bevorderen."

Dat is volgens Reijngoudt nodig. "De cijfers laten zien dat jongeren bet wel lezen, bijvoorbeeld op hun smartphone. Het probleem is dat zij minder lang achter elkaar lezen en zich minder snel in een verhaal verdiepen. Dat is zonde. Lezen is namelijk zo belangrijk. Het vergroot het wereldbeeld van kinderen, hun woordenschat en helpt hen bij het vormen van een mening."

Taalontwikkeling
De gemeente krimpen aan den IJssel ondersteunt de samenwerking. Wethouder Kirsten Jaarsma was dan ook uitgenodigd om het logo van de bibliotheek in de school te onthullen. Zelf is ze een fervent lezer. "Lezen is zo goed voor de taalontwikkeling. Een bibliotheek op school zal zeker helpen om nog meer leerlingen aan het lezen te krijgen. Op basisscholen is dit al een succes. Ik ben er echt van overtuigd dat door dit initiatief meer leerlingen van het Krimpenerwaard College een boek gaan lenen."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }