Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Bas Kaligis

Karttalent Henk Vuik junior pakt ticket voor WK in Le Mans

  •   271 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL/EMMEN • Karttalent Henk Vuik junior heeft afgelopen weekend het felbegeerde ticket voor het WK in Le Mans binnengesleept. Met twee vierde plaatsen tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 -op het circuit in Emmen- sloot hij het seizoen goed af.

In de Mini Parilla 60-klasse eindigde hij in het algemeen klassement als vierde en dus mag het 11-jarige karttalent uit Krimpen aan den IJssel zich in oktober in Frankrijk meten met 150 andere jonge karters.

"Een ticket voor Le Mans, daar ben ik echt heel blij mee", vertelde een opgeluchte en trotse Henk Vuik junior na de laatste race op zondag.

Voorbereiden
De Krimpenaar uit de stal van PdB Racing kijkt nu al uit naar de race die over een maand wordt verreden op het circuit van Le Mans. "We gaan met het team nog anderhalve week trainen op het circuit in Frankrijk. Samen met René Lammers, mijn teamgenoot en kampioen in het NK, ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op het WK."

Ook vader Henk Vuik senior kijkt er naar uit. "We gaan voor een plekje in de finale. Daarna zien we wel hoe ver we kunnen komen. Het is nu vooral belangrijk dat hij erbij is en dat hij die ervaring opdoet. In Le Mans staan de beste karters van zijn leeftijd aan de start. Mooi dat hij zich in zo'n sterk deelnemersveld mag bewijzen."

Stijgende lijn
Henk senior, die zelf jaren heeft geracet en de kartsport als geen ander kent, kijkt nu al tevreden terug op het seizoen van zijn zoon. "Meteen in de eerste race van het jaar, in Mariembourg, stond hij er en vanaf dat weekend trok hij de stijgende lijn door. Ook in Emmen liet hij zien dat hij tot de besten behoort. Dit was misschien wel zijn beste raceweekend van de grotere wedstrijden."

Volgend jaar maakt Henk de stap van de Mini's naar de junioren. "Dat zal in het begin even wennen zijn", verwachtte Henk senior. "Hij rijdt dan in een grotere, zwaardere kart tegen jongens met meer ervaring. Hij moet ook fysiek sterker worden, maar daar werken we aan. Hij doet nu twee keer per week aan fitness en heeft een personal trainer."

Toch verwacht Henk senior dat zijn zoon het ook bij de Junioren snel oppakt. "Hij is heel technisch en weet altijd de goede lijnen te vinden. Hij maakt weinig fouten en ook als het regent maakt hij vaak de juiste keuzes. Ik sta redelijk ontspannen langs de baan, want ik weet dat hij er niet snel af zal vliegen."

Henk junior kijkt ook al uit naar het nieuwe seizoen, maar eerst wil hij gaan knallen op het circuit in Le Mans. "Daar hoop ik de finale te halen. Dat zou echt gaaf zijn."

Wie Henk junior wil volgen: http://www.vuik-autos.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }