Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VVD Krimpenerwaard tegen voorgenomen lozing KoreNet

  •   259 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • VVD Krimpenerwaard is tegen de voorgenomen lozing van KoreNet uit Groot-Ammers. Dit bedrijf heeft een vergunning aangevraagd voor het lozen van PFOA en GenX op het riool, dat via de afvalwaterzuivering uitkomt op de Lek.

KoreNet heeft daartoe een verzoek ingediend bij de provincie Zuid -Holland.

Onrust
Marco Oudshoorn namens de VVD-fractie: "In april 2017 heeft VVD Krimpenerwaard ook vragen gesteld toen het bedrijf Chemours de chemische stof GenX grootschalig loosde en de stof op diverse plaatsen werd aangetroffen in het leidingwater. Zolang toxicologen grote zorgen hebben over de effecten van die stof op de volksgezondheid vindt de VVD dat voorkomen moet worden dat deze stoffen in het drinkwater voorkomen. Dit voorkomt ook maatschappelijke onrust hierover. Giflozingen en alles wat daarmee te maken heeft liggen in onze mooie waard extra gevoelig vanwege de gebeurtenissen in het verleden in Lekkerkerk en Gouderak."

Zorgen
De VVD wil van het college weten of het tegen het lozen van chemische stoffen is 'waarvan niet is aangetoond dat deze voor 100% onschadelijk zijn'.

Oudshoorn: "De VVD vraagt het college bij de provincie haar zorgen kenbaar te maken en met klem te verzoeken om deze lozingen te verbieden."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }