• De eigenaren en medewerkers van de nieuwe sportschool aan De Diamant in Schoonhoven.
• De eigenaren en medewerkers van de nieuwe sportschool aan De Diamant in Schoonhoven. (Foto: Stephan Tellier)

Vernieuwende sportschool in Schoonhoven: Fit Depot

  •   1997 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Fit Depot presenteert aan de Diamant 8 -op bedrijventerrein Zevender- een nieuw concept. Daar past volgens de initiatiefnemers ook een ontbijtbuffet bij. Aanmeldingen stromen binnen.

Ze spreken met enige trots van de introductie van een revolutionair fitnessprogramma onder de naam biocircuit. Het past naadloos bij de frisse aanpak van de fysiotherapiepraktijk van Arnold Iburg, die met de fysiotherapeut Annemieke Tak, fitnesstrainer Ludwig van Bergen en personal coach Martin de Mik leden van de sportschool efficiënt langs sportapparaten loodst.

Paradepaardje
Het is het paradepaardje van Fit Depot, dat zaterdag 14 september tussen 16.00 en 19.00 uur bezoekers wil laten kennismaken met de nieuwste trends op fitnessgebied.

Voor de kennismaking met biocircuit krijgen de beoefenaars een bandje om hun pols waarmee apparaten van Technogym – met de gegevens van een krachttest – de mate van inspanning bepalen en de fysieke gesteldheid in kaart brengen. Dat leidt tot een op de gebruiker afgestemde reeks oefeningen van 1 tot 3 minuten per apparaat.

In 22 minuten wordt de oefenronde onder toeziend oog van professionele instructeurs afgelegd en kan de sportieveling gebruik maken van het ontbijtbuffet in de lounge.

Maatwerk
Volgens coach Martin de Mik is afstemming het middel om mensen met plezier te laten fitnessen. "Dat levert het meeste rendement op. Je krijgt geen blessures en je gaat ook niet afgepeigerd naar je werk. Het is puur maatwerk en daarbij verhelp je je klachten aan nek, rug, schouders of heupen.

Voor directe ondersteuning beschikken we over een ruimte waar onze fysiotherapeuten aan verder herstel werken of vooraf via intake een behandelplan kunnen opstellen. Blijkbaar zoemde onze komst al enige tijd rond in Schoonhoven, want we hebben nu reeds zo'n vijftig aanmeldingen binnen, terwijl de apparaten nog niet eens allemaal op hun plek staan."

Slagingskans
Dat lukt overigens wel voor zaterdag 14 september. Daar zullen de investeerders Hessel Winkelman (27) en Maarten Bastian (27) goed op letten. Ze maakten als jonge studenten bedrijfskunde furore met hun succesvolle reisbureau Flyserve in Rotterdam en steken de winst in snackbar De Aardappel in Krimpen aan de Lek, sportschool Eelco de Boer in Bergambacht en sinds kort Fit Depot in Schoonhoven.

Er is zo langzamerhand sprake van een holding. Winkelman en Bastian blijven op de achtergrond. De uitvoering wordt steeds uitbesteed aan deskundigen.

"Als zich kansen voordoen, proberen we die te benutten. Soms speelt toeval een rol. Je raakt in gesprek met een ondernemer, wordt enthousiast en schat de kansen in. Daarbij letten we goed op de kosten, de kwaliteit van de zaak en het vernieuwende concept. Soms moet je het net iets anders doen dan je voorganger. Met biocircuit is de slagingskans van Fit Depot aanzienlijk. We nodigen dan ook iedereen uit om hier een kijkje te nemen."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }