Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Gebrul uit de uitlaten van de historische racemotoren.
• Gebrul uit de uitlaten van de historische racemotoren. (Foto: Stephan Tellier)

Rijders en publiek genieten op ‘racecircuit’ Zevender

  •   1232 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Zevender ging zondag even terug in de tijd. Het voor deze gelegenheid tot racecircuit omgetoverde bedrijventerrein was het domein van oude racemotoren. Het leverde een evenement met een unieke sfeer op.

Het gebodene, onderdeel van het Nazomerfestival in Schoonhoven, werd een genot voor zowel deelnemers als het in groten getale toegestroomde publiek. Zij konden zich vergapen aan motorische paradepaardjes van vroeger tijden.

Geweldig
Aan de start verschenen historische en klassieke race- en sportmotoren in de klassen 50 tot en met 500cc. Na de circuitverkenning werden de demonstratieraces officieel gestart door burgemeester Roel Cazemier en de initiatiefnemer, Koen Muijlwijk.

Laatstgenoemde keek na afloop zeer tevreden terug: "Het was geweldig; het is boven verwachting verlopen! En het weer zat ook nog eens mee."

Schoonhovenaar Koen Muijlwijk is al jarenlang voorzitter van de Historische Motorsport Vereniging. Deze vereniging organiseert diverse historische races door het hele land, maar dit was de eerste keer dat Muijlwijk het motorevenement naar zijn eigen woonplaats haalde.

Door het succes denkt de voorzitter al stiekem aan een vervolg. "Wij willen wel. Nu maar hopen dat de gemeente er volgend jaar ook weer achter staat. Burgemeester Cazemier zei in ieder geval te hebben genoten."

Noah Rook maakte voor Het Kontakt de volgende sfeerimpressie:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }