Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De drie gedecoreerden met burgemeester Roel Cazemier.
• De drie gedecoreerden met burgemeester Roel Cazemier. (Foto: Brandweer Gouderak)

Lintje voor Gouderakse brandweermannen

  •   259 keer gelezen

GOUDERAK • Robert Coomans, Ton van Cappellen en John Terlouw zijn zaterdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De drie ontvingen hun onderscheiding in de kazerne uit handen van burgemeester Roel Cazemier. 

Coomans (55) is ruim twintig jaar in dienst bij korps Gouderak. "Hij staat bekend als een gedreven en gepassioneerde brandweerman, die alles zal doen voor de ploeg", verklaarde Cazemier. "Hij gaat letterlijk voor zijn collega's door het vuur." Coomans is momenteel bevelvoerder, maar ook manschap, instructeur en oefenleider.

Van Cappellen (63) werd op 1 oktober 1982 aangesteld als brandwacht. Hij heeft zich maar liefst 36 jaar trouw ingezet als vrijwillige brandweerman. Cazemier: "Staat 24/7 klaar als hulpverlener voor de Gouderakse gemeenschap en omliggende kernen." Van Cappellen werd gewaardeerd door zijn kennis van autotechniek. Hij was verantwoordelijk voor onderhoud van de voertuigen. Eind januari nam Van Cappellen afscheid.

Terlouw (56) Terlouw werd op 1 november 1992 aangesteld als brandwacht. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen. Hij heeft zich 26 jaar lang trouw ingezet als vrijwillige brandweerman. Terlouw was onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de kazerne. Eind januari nam hij afscheid.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }