Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De wand van de Plastic Soup Foundation tijdens de Kerstmarathon op het Schoonhovens College.
• De wand van de Plastic Soup Foundation tijdens de Kerstmarathon op het Schoonhovens College.

Plastic Soup Foundation lanceert lespakket op Schoonhovens College

  •   201 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De Plastic Soup Foundation lanceert maandag op het Schoonhovens College het allereerste lespakket voor middelbare scholen over de problematiek van zwerfafval.

De ontwikkeling van het lespakket is financieel mede mogelijk gemaakt door het Schoonhovens College, dat daarom is uitgekozen als locatie voor de presentatie. Tijdens de kerstmarathon haalden de leerlingen 12.500 euro op voor de Plastic Soup Foundation.

DJ
Het nieuwe, digitale, lesmateriaal – ontwikkeld door de Plastic Soup Foundation, in samenwerking met Globe Nederland – informeert leerlingen over de problematiek en roept hen op om in actie te komen. Middels een filmpje zal 3FM-dj Sander Hoogendoorn vertellen dat hij op plastic dieet gaat. Hij daagt de leerlingen uit om hetzelfde te doen.

Het (gratis) lesmateriaal is bedoeld voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs en is een vervolg op een eerder ontwikkeld lespakket voor basisscholen, dat inmiddels al op meer dan 2.000 scholen wordt gebruikt.

Maan
In filmpjes zoals die van Sander Hoogendoorn zullen ook andere ambassadeurs van de Plastic Soup Foundation (zangeres Maan, dj Oliver Heldens, olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe, singer-songwriter / YouTuber Teske de Schepper en presentatrice / YouTuber Iris Enthoven) de tieners uitdagen tot veertien 'challenges', die ze binnen en buiten de school moeten uitvoeren.

Zo gaan de tweedeklassers van het Schoonhovens College hun stad een stukje schoner maken met behulp van de Trash Hunt Game. Dit is een interactief spel, dat scholieren op speelse wijze bewust maakt van de gevolgen van zwerfafval.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }