Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Zanglust tijdens het Zomeravondconcert.
• Zanglust tijdens het Zomeravondconcert.

Honderdjarige wil graag 110 worden

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Het Lekkerkerkse mannenkoor Zanglust is met zijn honderd jaar nog springlevend. Vers bloed is echter welkom.


Het koor, opgericht op 1 juli 1919, telt op dit moment 34 leden. "Om de 110 jaar te halen is uitbreiding van het ledental noodzakelijk", weet bestuurslid Gerrit Mudde. "Zanglust is een neutraal koor."

Verjonging
Hoewel het koor dus honderd jaar oud is en uit de klassieke hoek komt, wordt er al een aantal jaren gewerkt aan verjonging qua repertoire. Mudde: "Van modernere nummers wordt vaak gedacht dat iedereen ze al kent en dat ze dus eenvoudig in te studeren zijn. Dergelijke nummers vierstemmig vertolken is echter zeer uitdagend. Toch zetten de leden van Zanglust er graag hun tanden in."

Maar ook klassieke mannenkoor-nummers zitten nog steeds in het repertoire. "Door deze mix van klassiek en modern is Zanglust in staat om voor elke gelegenheid een passend programma te brengen", stelt Mudde.

Open repetities
Zanglust nodigt belangstellenden uit om kennis te maken en het koor eventueel te versterken. Men kan hiervoor vrijblijvend bij een repetitie binnenlopen.

"De repetities vinden iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur plaats in de Ichtuskerk, Kerkweg 34 te Lekkerkerk. Het nieuwe seizoen begint op 3 september, maar instappen kan op ieder gewenst moment. Wij repeteren vanaf bladmuziek, maar het kunnen lezen van noten is niet per sé noodzakelijk. Wie bij de club komt hoeft de eerste maand niets te betalen en kan vervolgens vrijblijvend beslissen om al dan niet lid te worden."

Voor nadere informatie kunnen belangstellenden bellen met de secretaris (0180-662911) of één van de andere bestuursleden (te vinden op de website http://www.zanglust-lekkerkerk.nl).

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier