• De kapel, waar Maria nog moet worden in geplaatst.
• De kapel, waar Maria nog moet worden in geplaatst. Foto: Picasa

Opening Mariakapel St. Barnabaskerk

Algemeen 313 keer gelezen

HAASTRECHT • Bij de St. Barnabaskerk is afgelopen maanden met de hulp van vrijwilligers gewerkt aan de bouw van een kleine Mariakapel.

Deze bevindt zich buiten in een uitbouw van de pastorie, aan de Grote Haven 10.

Pelgrimspad
Vanwege het pelgrimspad naar Santiago de Compostella, dat langs de St. Barnabaskerk loopt, zijn er jaarlijks vele pelgrims en andere wandelaars die de kerk even willen bezoeken om bij Maria te bidden. De parochiekerk in Haastrecht is ook een bedevaartskerk. Sinds 1647 wordt Maria ter Weghe, Maria van Haastrecht, hier geëerd (zie ook: http://www.barnabasparochie.nl).

"We zijn dan ook verheugd met deze buitenkapel", stelt pastoor Joost van der Mee. "Zo kunnen parochianen, pelgrims en andere voorbijgangers op elk moment van de dag bij Maria bidden, een kaarsje opsteken of een bloemetje brengen. Maria, de moeder van Jezus, wordt zo geëerd omdat zij voor ons het voorbeeld van beschikbaarheid en overgave is. Door haar vinden wij de weg naar Jezus, haar Zoon, en God de Vader."

Beeld
De kapel is inmiddels in een vergevorderd stadium. Van der Mee: "Een afsluitend hekwerk en het glas-in-loodraam met Jacobus de pelgrim zijn al geplaatst. De afwerking moet nog gebeuren. Het beeld van Maria, een groter exemplaar van Maria ter Weghe, wordt met grote zorgvuldigheid gemaakt. Alles zal klaar zijn op zondag 8 september als het Feest van Maria Geboorte gevierd wordt. "

Op deze zondag zal na de Eucharistieviering van 11.00 uur de Mariakapel worden ingezegend. Iedereen is daarbij welkom. Na de viering is er een kopje koffie of thee", aldus van der Mee.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden