• De kampioenen met hun medaille en oorkonde.
• De kampioenen met hun medaille en oorkonde.

Elles en Louise Nederlands kampioen beachvolleybal

Sportt 1.592 keer gelezen

OUDERKERK/KRIMPEN • Elles Dambrink en Louise Bijlsma zijn zaterdag Nederlands kampioen beachvolleybal geworden in de categorie 'onder 17 jaar'.

De Ouderkerks/Krimpense combinatie had zich gekwalificeerd via het Junior Beachvolleybal Circuit. In 2017 waren zij al Nederlands kampioen beachvolleybal onder 15 jaar.

Lastig
De meiden kenden een lastige voorbereiding. Door omstandigheden en verplichtingen aan Jeugd Oranje in de zaal konden ze slechts vijf toernooien samen spelen en was er van een specifieke beachvolleybaltraining dit jaar al helemaal geen sprake. Desondanks wisten ze zich soepel te plaatsen voor deze eindronde.

In de poulefase van het NK liep het gesmeerd, waarna een lastige kwartfinale volgde. Elles en Louise keken al snel tegen een achterstand van 5 punten aan en moesten ook een matchpoint tegen zien te overleven. Dat lukte, waarna de partij alsnog uit het vuur werd gesleept.

De halve finale -tegen  Juul Crins en Sterre Smits- ging juist weer soepel, waarna team Panajoti/ Sonneville in de finale de tegenstander was. Elles en Louise bleken ongenaakbaar. Ontspannen, met een goede focus en vol overtuiging kregen hun opponenten met 21-14 en 21-9 geen kans.

Oorkonde
Uit handen van de topbeachvolleyballers Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst ontvingen Elles en Louise een oorkonde en medaille.

De meiden gaan zich nu weer richten op het zaalseizoen bij hun club VCN Capelle.

Medio september beginnen ze ook weer met hun trainingen bij Jeugd Oranje, met Avital Selinger als nieuwe trainer.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden