Sjaak en Roos Mudde met één van hun kleinkinderen voor De Drie Maenen.
Sjaak en Roos Mudde met één van hun kleinkinderen voor De Drie Maenen. (Foto: Jan Timmer)

Sjaak en Roos Mudde nemen afscheid van De Drie Maenen

  •   1132 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Sjaak en Roos Mudde hebben hun horecazaak De Drie Maenen verkocht. Daarmee komt een eind aan 36 even mooie als enerverende jaren.

"John Zierts en Eric van Zwienen gaan binnenkort als nieuwe uitbaters aan de slag", vertelt Sjaak Mudde. "Daar zijn we blij mee, want zij kennen het bedrijf van haver tot gort. John werkte hier de voorbije zeventien jaar, Eric alweer twaalf jaar."

Op zaterdag 31 augustus wordt de overname gevierd met de feestelijke opening van 'De Maenen', zoals de zaak vanaf dat moment gaat heten. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om het glas te heffen, in de avonduren vindt een feest plaats.

Knie
Twee jaar geleden speelde de gedachte om hun onderneming te verkopen voor het eerst in de hoofden van Sjaak en Roos Mudde. "Ik kreeg steeds meer last van een onwillige knie, waardoor het werk me zwaarder ging vallen", zegt Sjaak Mudde. "Het voorbije jaar versterkte zich dat gevoel. Een nieuwe knie en een beencorrectie zijn hard nodig, besefte ik. En half werk zag ik niet zitten. Het is bij mij alles of niets."

Voordat ze hun zaak te koop wilden aanbieden vonden Roos en Sjaak Mudde het wel zo chique om eerst hun eveneens in de horeca actieve dochter te polsen over een overname. "Punt was alleen dat we daarmee moesten wachten tot ze terug was van een wereldreis", vertelt Roos Mudde "Dat soort dingen bespreek je niet via whattsApp of de telefoon. Na terugkeer in Nederland bleek dat ze andere prioriteiten had. John en Eric hadden wel serieuze interesse. Zij gaan straks verder met 'De Maenen' en Sjaak en ik zijn, als het druk is, inzetbaar om te helpen. Daarnaast blijft Sjaak actief bij het organiseren van evenementen. De eindverantwoordelijkheid geven we af, maar helemaal verdwijnen doen we dus niet."

Het besluit om na 36 jaar een stap terug te doen, viel met name Sjaak Mudde zwaar. "Ik heb er heel wat traantjes om gelaten", zegt hij zacht. "De Drie Maenen was mijn derde kind, zo voel ik het. Om daar afstand van te doen, is moeilijk."

Thuis
Hij begon destijds nadat de gemeente Ouderkerk zijn vader, die destijds eigenaar was van hotel/restaurant De Stuw in Krimpen, benaderde met de vraag of hij het slecht draaiende horecagedeelte van De Drie Maenen wilde overnemen. "Pa zette mij in de zaak; het was liefde op het eerste gezicht. Ik voelde me meteen thuis tussen de Ouderkerkers. Al snel verruimden we de openingstijden en begon het te lopen. Er waren zoveel hoogtepunten. Grote artiesten die hier kwamen optreden, diverse fantastische feesten. Straks laten we het achter ons. Hoe ik dat zal ervaren? Ik weet het eerlijk gezegd niet. We pakken straks eerst wat rust en ik laat wat aan mijn knie doen. Daarna ga ik meer tijd besteden aan het opknappen en verkopen van huizen in Frankrijk, waar we zelf ook een woning hebben. En er komt meer ruimte voor vrienden, familie en onze twee kleinkinderen!"

Jan Timmer

Jan Timmer
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }