Foto: Wilbert Eerland

De Bokkenrijders zijn terug

  •   563 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het theaterseizoen 2019-2020 start voor Jongerentheater Quint op zaterdag 14 september in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel met de première van De Bokkenrijders (5+).

Om 19.30 uur gaat het doek voor het eerst op voor de nieuwe versie van deze voorstelling over onderdrukking, armoede en opstand. Een spannend en humoristisch verhaal, gespeeld, gezongen en gedanst door veertig spelers van Jongerentheater Quint.

Mag je geld stelen als je te arm bent om medicijnen te kopen voor je zieke moeder? Armoede hoort iets van vroeger te zijn. Of van heel ver weg. Maar het is van alle tijden en soms dichterbij dan je denkt. In deze voorstelling staan mensen in nood centraal, die een uitweg zoeken en sociaal onrecht proberen te bestrijden.

De spelers hebben de afgelopen maanden een intensieve repetitieperiode achter de rug. In de laatste week van de zomervakantie wordt nog volop gerepeteerd en zal de laatste hand worden gelegd aan dit 'feel good-verhaal'. Daarna bezoeken ruim 2.500 scholieren de schoolvoorstellingen in het kader van cultuureducatie.

Speelschema
Het speelschema ziet er als volgt uit: Isala Theater, Capelle aan den IJssel  (kaarten reserveren via http://www.isalatheater.nl) op zaterdag 14 september 19.30 uur (première) en zondag 15 september 15.00 uur; De Tuyter, Krimpen aan den IJssel (reserveren via http://www.cwpkrimpen.nl) op zaterdag 28 september 15.00 en 19.30 uur; dorshuis Swanla Zevenhuizen (reserveren via www.jongerentheaterquint.nl) op zondag 12 oktober 19.30 uur en De Entree Hofplein, Rotterdam (reserveren via www.hofpleintheater.nl) op zondag 10 november, 15.00 uur.

Scholen kunnen reserveren voor de schoolvoorstellingen via http://www.jongerentheaterquint.nl.

Het doel van Jongerentheater Quint is ruimte creëren voor culturele ontwikkelingen voor en door jongeren.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }