Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Roos Stroobant toont het kinderboek dat zij heeft geschreven in een Engels- en Nederlandstalige versie.
• Roos Stroobant toont het kinderboek dat zij heeft geschreven in een Engels- en Nederlandstalige versie. (Foto: Stephan Tellier)

Schoonhovense schrijft sprookjesboek

  •   595 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Roos Stroobant maakt haar debuut als schrijfster van het sprookjesboek 'Een mooie dag met Cutie en Beauty'. Ze bundelde de fantasieverhalen, die ze schreef voor haar kleinkinderen.

Voor klanten van de PlusMarkt in Schoonhoven-Noord is Roos Stroobant geen onbekende. De caissière werkt al bijna twintig jaar bij de familie Rechtuyt en maakt vaak een praatje met het winkelend publiek. Wat weinigen weten is dat Roos Stroobant jarenlang fantasieverhalen schreef voor haar kleinkinderen in Amerika en deze heeft gebundeld in een sprookjesboek. Op zaterdag 7 september wordt het eerste exemplaar gepresenteerd in de supermarkt.

Postbode
Roos Stroobant schreef haar verhalen op papier, stopte ze in een grote envelop en stuurde dat hele pakket naar haar drie kleinkinderen in de Verenigde Staten. "Ze vonden dat prachtig. Steeds wachten op de postbode met een nieuwe reeks vertellingen. Zo houd je het contact levendig."

Zoon Martijn, schoondochter Tiffany en de kleinkinderen Analie, Evelien en Owen zijn afgelopen week neergestreken in de Beneluxlaan in Schoonhoven. "We zoeken elkaar elk jaar op. De ene keer gaan Piet en ik naar Fairport en het andere jaar komt Amerika naar Nederland. Daar verheug ik me zeer op, want ik ben een enorme knuffelkont."

Ze communiceert graag op papier. Gesprekken gaan vluchtig, maar een verhaal beklijft. "Het was best lastig om in het Engels een sprookje te vertellen. Ik heb daarvoor zelfs een cursus gevolgd op de volksuniversiteit. Ik vind de taal prachtig, maar je stuit nog wel eens op lastige woorden. Foutloos zal het nooit geweest zijn. Voor het boek heb ik steun gehad van docenten Francis Harris en Marja Vos van het Schoonhovens College. Belangrijker was dat ik zo een band opbouwde met de kleinkinderen."

Vrouw
Haar zoon Martijn vertrok op 19-jarige leeftijd naar de VS voor een stage, kreeg een vaste baan en ontmoette een leuke vrouw van Koreaanse komaf. Dat klikte meteen. De afstand met het jonge gezin trachtte oma Roos te overbruggen met fantasierijke verhalen met een knipoog. "Het gaat om de belevenissen van twee meisjes, Cutie en Beauty, die soms op alledaagse zaken stuiten en een andere keer de hulp van de fee inroepen. Ze bezoeken een vreselijk ijdele koningin of hebben last van een wiebeltand. Het loopt uiteraard altijd goed af, maar er zit wat spanning in en humor speelt een voorname rol. Daar houden kinderen van. Beetje griezelen mag. Ik probeer er tevens een boodschap in te verwerken. Niet met een opgestoken, moraliserend vingertje, maar meer in de trant van: doe er je voordeel mee. De laatste zin is altijd dat 'aan een mooie dag een einde is gekomen'."

Roos Stroobant geeft haar sprookjesboek uit in eigen beheer. Anneke Mellema zorgde voor illustraties en dochter Wanda regelde met succes een uitgever. 'Een mooie dag met Beauty en Cutie' kost 14,95 euro.

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }