Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Saskia van Rooy (links) met één van de actievoerders.
• Saskia van Rooy (links) met één van de actievoerders. (Foto: Animal Rights)

Ganzenjacht verstoord door actievoerders Animal Rights

  •   2703 keer gelezen

GOUDERAK • Wekelijks struint Saskia van Rooy uit Stolwijk door de Krimpenerwaard om met haar camera 'misstanden' bij de jacht vast te leggen. Sinds kort krijgt ze hulp van vrijwilligers van Animal Rights.

Vorige week demonstreerden zogenaamde hunt saboteurs van de dierenrechtenorganisatie tegen de ganzenjacht in de Krimpenerwaard. Op de fiets reden ze in het buitengebied rond Gouderak waar op dat moment jagers actief waren, om ze te filmen en de jacht met toeters te verstoren. "We hebben meerdere jachtpartijen op verschillende percelen kunnen stoppen", verklaart campagneleider Jessica Smit.

Van Rooy is blij met de steun van Animal Rights. Er is volgens haar namelijk geen enkele controle voorafgaand en tijdens het doden van dieren in het veld. De politie zou dat niet als prioriteit zien. "De toezichthouder van de provincie, de Omgevingsdienst ZHZ, controleert vrijwel nooit in de Krimpenerwaard en de sporadische keren dat zij wel in het gebied aanwezig is, beperkt de controle zich tot het inzien van papieren van de jagers." 

Eenmalige actie
De actie van Animal Rights kan bij Harm Koelewijn van de Wildbeheereenheid Krimpenerwaard op weinig sympathie rekenen. "Ik hoop dat het een eenmalige actie was, maar ben bang dat we deze mensen vaker zullen tegenkomen. In de Hoeksche Waard zijn ze ook al langer actief. Wat wij doen als we ze tegenkomen? Niet veel. Zolang ze zich aan de regels houden gaan ze hun gang maar."

Koelewijn wijst erop dat er op ganzen wordt gejaagd in het kader van schadebestrijding. "Boeren hebben alleen recht op een schadevergoeding als ze minstens twee keer in de week de ganzen actief laten verjagen. Met hun actie duperen mevrouw Van Rooy en Animal Rights dus boeren in dit gebied."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }