Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• VVD-raadslid knipt met z'n eigen heggenschaar de beplanting op de rotonde.
• VVD-raadslid knipt met z'n eigen heggenschaar de beplanting op de rotonde. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

'Hoge heg levensgevaarlijk, maar provincie doet niets'

  •   2278 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met heggenschaar, kaplaarzen en afvalzak trok Schoonhovenaar Marco Oudshoorn er zaterdagmorgen op uit om de heggen rond de rotondes bij te knippen.

Volgens het VVD-raadslid is een hoge heg 'levensgevaarlijk', omdat automobilisten overstekende fietsers, rolstoelgebruikers en spelende kinderen niet goed kunnen zien door de forse groene barrière. Dat geldt met name voor de rotondes ter hoogte van Sola Gratia en automobielbedrijf Schakel. Daar ontstaan soms hachelijke situaties.

"Een ongeluk is zo gebeurd. Daar wil je niet aan denken. Ik heb deze prangende kwestie reeds een jaar geleden enkele keren aangekaart tijdens de gemeenteraadsvergadering. De omgeving van de rotonde op de provincialeweg behoort tot het domein van de provincie Zuid-Holland. De boel wordt echter niet goed bijgehouden. Ook voor toeristen is een dergelijk rommelige aankomst in de Zilverstad niet aantrekkelijk. Dat irriteert me mateloos. Daarom ga ik nu zelf aan de slag. Het is niet eens zoveel werk, maar het moet wel gebeuren. Iemand moet het doen."

Onkruid
Oudshoorn heeft wethouder Jeanette Hofman verzocht om de taak van de provincie over te nemen. "De rotonde wordt ook door de gemeente bijgehouden om de fraaie zilverkleurige kunstobjecten duidelijk te kunnen tonen. Dat reguliere onderhoud was destijds onderdeel van de afspraak. Een keer per 14 dagen wordt hier gemeentelijk gemaaid. Ziet er dus prima uit. Daarom zouden ze die klus in mijn ogen kunnen doortrekken naar de afscheiding van de fiets- en wandelpaden. Het geldt niet alleen voor het bijhouden van de hoogte van de heg, maar ook voor het verwijderen van het soms metershoge onkruid. Veel fietsers hoor je klagen over prikkende brandnetels. Ik ben nu even bezig, maar diverse mensen steken hun duim omhoog of maken een praatje. Dan zie je ook dat ik niet de enige ben die zich zorgen maakt."

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }