Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Floris Bakker

'Pleziervaartuigen met mast weren bij Algerabrug'

  •   2686 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Pro Krimpenerwaard meent dat de Algerabrug niet of slechts op gezette tijden open moet voor pleziervaartuigen met een mast.

Fractievoorzitter Ad Struijs wil het college vragen om deze kwestie aan te kaarten bij buurgemeente Krimpen aan den IJssel. "Wij willen dat het openen van de Algerabrug wordt herzien. De brug moet bij voorkeur gesloten blijven voor de pleziervaartuigen met een mast. Dagelijks ontstaan er met regelmaat files omdat de brug openstaat voor een pleziervaartuig. Dit moet anders. Binnenvaartschepen varen met gemak onder de brug door. Enkel en alleen voor een pleziervaartuig moet de brug open. Die masten kunnen ook worden gestreken. Als het niet anders kan, kun je de brug voor pleziervaartuigen op vaste tijden openen. Zeker niet tijdens de piekuren. Zoiets kan op korte termijn worden geregeld. Wij zullen in de extra raadsvergadering van 11 september een motie indienen om het college op te dragen overleg hierover te openen."

Pro Krimpenerwaard wil samenwerken met Krimpen aan den IJssel om een betere verkeersontsluiting tot stand te krijgen. "Dat is niet naar de zin van onze wethouder Boere. Zij wil geen cent bijdragen aan een betere ontsluiting. Voordat de Algeracorridor klaar is, zijn we zeker 10 jaar verder. Pro Krimpenerwaard heeft alternatieven voor de ontsluiting aangedragen, zoals aanzienlijke verbetering van het openbaar vervoer over de weg en het water en het doortrekken van het metrostation."

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }