Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Krimpen gaat flink investeren in onderwijshuisvesting

  •   775 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel trekt de komende 25 jaar miljoenen uit om schoolgebouwen te verbeteren. Dat blijkt uit het Integraal Huisvestings Plan (IHP) dat door de gemeente is opgesteld. 

Volgens onderwijswethouder Arjan Neeleman moet het roer om als het om onderwijshuisvesting gaat. "Voorheen zorgde je als gemeente voor een 'sober en doelmatig' schoolgebouw. Dat is vandaag de dag niet meer voldoende. Een school moet fris en duurzaam zijn. Daarom investeren we de komende jaren dik in schoolgebouwen, tot 2.300 euro per vierkante meter (is nu 1.765 euro per vierkante meter)." 

Prettig
Het totaalbedrag dat is gemoeid met het IHP is 43,7 miljoen euro tot 2044. Neeleman: "Met dat geld kunnen de scholen bouwkundig verbeterd worden, zodat het er prettig is voor de kinderen om in te leren en voor de leraren om in te werken."

Niet alle schoolgebouwen hoeven overigens aangepakt te worden. Zo beschikt het Krimpenerwaard College over een mooi gebouw, net als de Michiel de Ruyterschool. Er zijn echter ook scholen die in verouderde of te kleine gebouwen zitten. Zo kampt Het Mozaïek met ruimtegebrek door een groeiend aantal leerlingen. "Er is bij die school behoefte aan extra ruimte. Daar houden we rekening mee als we het gebouw - dat wordt gedeeld met Het Octaaf - gaan renoveren. In 2020 moet die renovatie al zijn afgerond." 

Uitdaging
Neeleman heeft gemengde gevoelens over het voornemen van het Driestar College in Lekkerkerk en het Wartburg College in Rotterdam om een nieuwe (reformatorische) school te beginnen in Krimpen aan den IJssel. "Het is natuurlijk mooi dat we hier straks vmbo-onderwijs hebben in ons dorp. Veel Krimpense kinderen hoeven dan niet meer zo ver naar school te fietsen. Tegelijkertijd is het een enorme uitdaging om een plek te vinden voor een schoolgebouw voor zo'n duizend leerlingen. Heel veel ruimte om te bouwen is er niet in Krimpen aan den IJssel." 

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }