Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Klanten werden na de openingshandeling van de renovatie getrakteerd op een hapje en een drankje.
• Klanten werden na de openingshandeling van de renovatie getrakteerd op een hapje en een drankje. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Krimpens winkelcentrum De Korf wacht een mooie toekomst

  •   2226 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een aantrekkelijke mix van lokale winkeliers en landelijk opererende retailers; zo gaat de toekomst van winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel eruit zien.

Wethouder Anthon Timm en commercieel directeur René Voortmeijer van Van der Vorm Vastgoed B.V., de eigenaar van winkelcentrum De Korf, gaven donderdagmiddag het officiële startsein van de verbouwingsoperatie. Die is overigens al een tijdje bezig en moet over anderhalf jaar leiden tot een winkelcentrum dat niet alleen bewoners uit de wijk, maar ook consumenten 'van verder weg' gaat aantrekken.

Vernieuwing van De Korf was hard nodig. Het ooit zo toonaangevende koopcentrum was de laatste jaren.verworden tot een niet erg attractieve locatie, een situatie die nog verder verslechterde door leegstand. Desondanks zag Van der Vorm Vastgoed er voldoende potentie in om het winkelcentrum anderhalf jaar geleden over te nemen en met projectontwikkelaar Nieuw Holland en de gemeente Krimpen aan den IJssel plannen te smeden om De Korf zijn vroegere populariteit te laten herwinnen.

Bekende retailers
"Krimpen verdient een mooi winkelcentrum", verklaart Voortmeijer. "Een plek waar consumenten graag komen en waar het goed ondernemen is voor zowel de lokale winkeliers als landelijk bekende retailers als Kruidvat, Lidl en Action. Samen gaan ze hier een mooie mix vormen en elkaar versterken, daar zijn we van overtuigd. Waarbij de lokale ondernemers met hun zaken voor een belangrijk sfeer- en beeldbepalend zijn voor De Korf-nieuwe-stijl. Met alle betrokken partijen staan we in contact over de indeling van het winkelcentrum. Die gesprekken zijn inmiddels bijna afgerond."

Ook wethouder Timm is enthousiast over de revitalisering van De Korf. "De verbouwing wordt voortvarend aangepakt", vindt hij. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat er straks een fantastisch vernieuwd winkelcentrum staat met aantrekkelijke winkels. Een inclusieve Korf bovendien, waar ook aan mensen met fysieke beperkingen gedacht is. De voorbeelden daarvan zijn nu al te zien in zitbanken in verschillende hoogten. Het verzoek om die te plaatsen kwam vanuit de bevolking. Van der Vorm Vastgoed is er meteen mee aan de slag gegaan. En nu staan ze er."

Wachten
Voortmeijer verwacht dat alle beschikbare winkelruimte vóór de definitieve oplevering van het project bezet zal zijn. "In het verleden was je vaak al ruimschoots voor de start van een project door je vierkante meters heen. Dat is tegenwoordig anders. Veel retailers wachten nu veelal langer voordat ze een besluit nemen. Uiteindelijk komt het goed, zeker ook omdat we realistische huurprijzen hanteren. Wij, gemeente Krimpen en de consument willen een Korf met uitstraling. Die gaat er komen!"

"Je hebt de grote stad straks niet meer nodig", glimlacht wethouder Timm. "Alle faciliteiten vind je in Krimpen aan den IJssel, goed bereikbaar en inclusief gratis parkeren. Ideaal!"

Jan Timmer

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }