‘Schrijfmarathon’ resulteert in nieuw boek Wendy Brokers

  •   325 keer gelezen
Foto: Nancy Zwaal

LOPIK • Met de nodige trots presenteert Wendy Brokers haar nieuwe roman 'Leven met een leugen'. Het is het resultaat van een dagelijkse schrijfsessie op Facebook.

"Het was soms net topsport", zegt de 50-jarige Lopikse schrijfster lachend. "Gedurende 3,5 maand zette ik iedere dag om klokslag 19.00 uur een nieuw stuk tekst van rond de duizend woorden op Facebook. Ondertussen vroegen mijn werk en gezin ook alle aandacht. Aanpoten dus, maar gelukkig zie ik schrijven nog steeds als hobby en niet als werk."

Dat is maar goed ook, want Wendy Brokers erkent dat je van schrijven niet rijk wordt. "Van het verkoopbedrag per boek gaat slechts een klein percentage naar de auteur. Daarnaast krijg je van de bibliotheek een vergoeding naar aanleiding van het aantal uitleenbeurten. Nee, ik houd vooralsnog gewoon lekker mijn baan als kinderverpleegkundige aan."

Baguette met jam
'Leven met een leugen' is het vervolg op het succesvolle 'Baguette met jam voor twee', waarvan inmiddels bijna 3.000 exemplaren zijn verkocht. Wendy: "In het boek staat Jelle centraal, een 'player' die eerder bij Lize, de hoofdpersoon uit 'Baguette met jam voor twee', een kans dacht te maken. Ik heb hem destijds vooral als een vrouwenverslinder weggezet, maar nu diep ik zijn serieuzere kant uit."

'Leven met een Leugen' is volgens de auteur ook prima te volgen zonder 'Baguette met jam voor twee' te hebben gelezen. "Het is niet zozeer een deel 2. Meer een op zichzelf staand verhaal, waarbij wel enkele eerdere losse eindjes worden uitgewerkt."

Dankzij haar contract bij de Boekerij komen de boeken van Wendy Brokers landelijk in de schappen te liggen. Zo is 'Leven met een Leugen' in ieder geval bij de Bruna verkrijgbaar en online via Bol.com.

Wie denkt dat Wendy na haar boekpresentatie -donderdag in de bibliotheek te IJsselstein- op haar lauweren gaat rusten heeft het mis. Ze gaat de komende periode werken aan een buffer, want opnieuw gaat ze een dagelijkse schrijfmarathon op Facebook aan. "Vanaf maandag 26 augustus zal ik iedere dag weer een passage van een nieuw verhaal op Facebook plaatsen. De komende weken begin ik vast met schrijven en ook op vakantie gaat de laptop mee."

Writer's block
Dat moet ervoor zorgen dat ze tijdens de 'marathon' niet zonder tekst komt te zitten. "Bij het vorige boek liep ik soms maar anderhalve dag voor op mijn lezers. En dat terwijl het toen heel hectisch was op mijn werk. Desondanks heb ik geen dag hoeven verzaken.  Ik schrijf gewoon vrij makkelijk. Ik vind het hartstikke leuk en heb geen last van een writer's block, ook niet onder druk."

Het moet het -eveneens los te lezen- derde én laatste deel van de 'baguette met jam-reeks' opleveren, dat uiteindelijk komende zomer weer als boek verschijnt.

De ervaring leert dat veel van haar Facebookvolgers, ondanks dat ze het verhaal al kennen, het boek toch aanschaffen. "Ze willen ook de hard copy in bezit hebben. Bovendien is de tekst dan bijgeschaafd en is het verhaal meer één geheel geworden."

Wendy is te volgen via Facebook
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }