Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het wegdeel van de Nieuwe Tiendweg dat wordt opengebroken voor de nieuwe duiker.
• Het wegdeel van de Nieuwe Tiendweg dat wordt opengebroken voor de nieuwe duiker. (Foto: Floris Bakker)

Forse verkeershinder op Nieuwe Tiendweg vanwege vervangen duiker

  •   943 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Automobilisten moeten van 29 juli tot en met 2 augustus rekening houden met flinke overlast op de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel. Dit vanwege het vervangen van een duiker die onder de weg ligt.

Om de nieuwe duiker te plaatsen is het nodig om een gedeelte van de Nieuwe Tiendweg - ter hoogte van restaurant De Zoutsteen - open te graven. "Het is niet een heel gecompliceerde klus", verklaart verkeerswethouder Anthon Timm. "Er liggen geen kabels en leidingen in de grond. De aannemer verwijdert het asfalt, graaft de oude duiker op en plaatst een nieuwe grotere duiker."

Bewust
Tijdens de werkzaamheden zijn omliggende fietspaden en de wisselstrook afgesloten. Daarnaast is het weggedeelte van de Nieuwe Tiendweg tussen de Van Ostadelaan en C.G. Roosweg op een aantal momenten dicht voor al het verkeer. Timm verwacht dat er door de afsluitingen verkeershinder zal ontstaan. "Daarom hebben we er bewust voor gekozen om deze klust in de vakantieperiode uit te laten voeren. Dan is er minder verkeer."

Er gelden tussen 29 juli tot en met 2 augustus twee omleidingsroutes: één voor het fietsverkeer en één voor het autoverkeer. De routes staan aangegeven met borden. Bussen worden langs het werk geleid door verkeersregelaars. De doorgang van de hulpdiensten is altijd gegarandeerd. Ook zij worden begeleid door verkeersregelaars.

Doorstroming
Het vervangen van de duiker is nodig om de afvoer van het oppervlaktewater in Oud-Krimpen te verbeteren. Timm: "De nieuwe duiker heeft een grotere afvoercapaciteit. Dat is nodig om de doorstroming te verbeteren. Dat is nodig, want de kwaliteit van het oppervlaktewater in Krimpen aan den IJssel is niet best."

Het vervangen van de duiker is onderdeel van het project 'de Grote Kruising'. Al eerder werd er een duiker bij de kruising onder de N210 vervangen. Daarvoor hoefde de aannemer de weg niet open te breken. Die kreeg - middels de koustechniek - een compleet nieuwe binnenkant.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }