Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Rabobank in Lopik.
• De Rabobank in Lopik.

Verhuizing gemeentehuis Lopik naar Rabobank van de baan

  •   525 keer gelezen

LOPIK • De eventuele verhuizing van het gemeentehuis naar het Rabobank-kantoor in Lopik is van de baan. Het 'kostenneutrale' uitgangspunt bleek niet haalbaar, waardoor de gemeente zich terugtrekt.

"Voorwaarde voor de gemeente Lopik was dat de transactie geen geld mocht kosten, om de begroting nu en in de toekomst niet extra te belasten. Uit berekeningen is inmiddels gebleken dat aan deze voorwaarde niet kan worden voldaan", verklaart een gemeentewoordvoerder. 

Senioren
Aanleiding voor het onderzoek was het opheffen van de vestiging van de Rabobank aan de Rembrandtlaan. Reden voor de gemeente om te onderzoeken of een verhuizing mogelijk was. Niet zozeer uit noodzaak van nieuwe huisvesting, maar wel om woningbouw op de eigen locatie mogelijk te maken.

De gemeente dacht daarbij, vanwege de nabijheid van voorzieningen als de winkels en het Lentehof-complex, vooral aan seniorenappartementen,.

Nu uit het onderzoek blijkt dat verhuizen niet haalbaar is, blijft het gemeentehuis gehuisvest aan het Raadhuisplein. 

Mede door de digitalisering is een groot deel van het Rabobankpand in Lopik leeg komen te staan. Rabobank Utrechtse Waarden kijkt nu naar andere mogelijkheden voor het pand aan de Rembrandtlaan en een alternatieve (kleinere) locatie voor de dienstverlening in Lopik.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }