• Olga Commandeur (m) opende de beweegtuin.
• Olga Commandeur (m) opende de beweegtuin.

Olga Commandeur opent Beweegtuin Wilgenhoven

Algemeen 1.066 keer gelezen

STOLWIJK • Wilgenhoven is een sportieve aanwinst rijker. Samen met de vitaliteitscoach van Nederland, Olga Commandeur, en wethouder Janette Hofman openden de bewoners van het Stolwijkse woonzorgcentrum woensdagmiddag de Beweegtuin.

De tuin met een aantal uitnodigende toestellen is speciaal ontworpen om ouderen uit te dagen om meer te bewegen. Bovendien zijn ook buurtgenoten welkom om er gebruik van te maken. Hierdoor wordt ook het sociaal contact gestimuleerd.

Vitaal
Locatiemanager Natasja Vreeswijk vertelt dat om zo lang mogelijk gezond te blijven, bewegen ook in de intensieve zorg steeds belangrijker wordt. "Met deze prachtige aanwinst hebben we de gelegenheid om onze bewoners een stukje vitale dagbesteding te bieden."

De bewoners worden daarin begeleid door de welzijnsassistent. Ook is het mogelijk om als partner, kind of kleinkind met de bewoners naar buiten te gaan en de beweegtuin te beleven.

De voorziening op de binnenplaats van Wilgenhoven past precies in het beweegbeleid waar WelThuis voor gaat. Natasja Vreeswijk: "Onze doelstelling is om elke dag te bewegen met onze bewoners. Dat kan vanaf nu in de beweegtuin, maar ook binnen in Wilgenhoven."

In haar korte toespraak benoemde Olga Commandeur het belang van vitaliteit. "Iedereen moet vooral in beweging komen dan wel blijven."

Als vertegenwoordiger van de fabrikant van de beweegtoestellen verzorgde zij bovendien een workshop voor alle betrokkenen.

Vermeldenswaard is dat de handwerkclub uit Stolwijk van de opbrengst van de bazaar 800 euro heeft gesponsord voor de aankleding van de tuin.

Adri Verhoeven

RTV KRIMPENERWAARD MAAKTE DE VOLGENDE REPORTAGE:

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 4 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Krimpen zoekt nieuwe burgemeester: inwoners mogen meedenken Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden