Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Olga Commandeur (m) opende de beweegtuin.
• Olga Commandeur (m) opende de beweegtuin.

Olga Commandeur opent Beweegtuin Wilgenhoven

  •   572 keer gelezen

STOLWIJK • Wilgenhoven is een sportieve aanwinst rijker. Samen met de vitaliteitscoach van Nederland, Olga Commandeur, en wethouder Janette Hofman openden de bewoners van het Stolwijkse woonzorgcentrum woensdagmiddag de Beweegtuin.

De tuin met een aantal uitnodigende toestellen is speciaal ontworpen om ouderen uit te dagen om meer te bewegen. Bovendien zijn ook buurtgenoten welkom om er gebruik van te maken. Hierdoor wordt ook het sociaal contact gestimuleerd.

Vitaal
Locatiemanager Natasja Vreeswijk vertelt dat om zo lang mogelijk gezond te blijven, bewegen ook in de intensieve zorg steeds belangrijker wordt. "Met deze prachtige aanwinst hebben we de gelegenheid om onze bewoners een stukje vitale dagbesteding te bieden."

De bewoners worden daarin begeleid door de welzijnsassistent. Ook is het mogelijk om als partner, kind of kleinkind met de bewoners naar buiten te gaan en de beweegtuin te beleven.

De voorziening op de binnenplaats van Wilgenhoven past precies in het beweegbeleid waar WelThuis voor gaat. Natasja Vreeswijk: "Onze doelstelling is om elke dag te bewegen met onze bewoners. Dat kan vanaf nu in de beweegtuin, maar ook binnen in Wilgenhoven."

In haar korte toespraak benoemde Olga Commandeur het belang van vitaliteit. "Iedereen moet vooral in beweging komen dan wel blijven."

Als vertegenwoordiger van de fabrikant van de beweegtoestellen verzorgde zij bovendien een workshop voor alle betrokkenen.

Vermeldenswaard is dat de handwerkclub uit Stolwijk van de opbrengst van de bazaar 800 euro heeft gesponsord voor de aankleding van de tuin.

Adri Verhoeven

RTV KRIMPENERWAARD MAAKTE DE VOLGENDE REPORTAGE:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }