• Rian Baas in actie in Jaarsveld.
• Rian Baas in actie in Jaarsveld.

Volop records in Jaarsveld

Sport 366 keer gelezen

JAARSVELD • Onder tropische omstandigheden streden de polsstokverspringers zaterdag in Jaarsveld om de tweede editie van de Sjors Overbeek Interieurs Bokaal. De hitte en de stevige bries in de rug bleken de opmaat voor vele records te zijn.

Klapstuk van de middag was de strijd bij de senioren. De jarige Thomas van Midden uit Vlist trakteerde zichzelf en het publiek op een mooie sprong van 21,15 meter. Hiermee toonde hij aan dat hij de man in vorm is, aangezien zijn vorige PR (20,98 meter) namelijk slechts een paar weken oud was.

Rian Baas (Utrecht) deed er echter nog eens een flinke schep bovenop met eveneens een persoonlijk record van 21,38 meter. Het wachten was nu op het antwoord van Jaco de Groot (Kamerik). Pas in de allerlaatste sprong van de finale maakte deze een einde aan de twijfel. Hij verpletterde het schansrecord met zijn 21,81 meter en streek daarmee de titel op.

Bij de junioren pakte Haastrechter Lucas van Eijk in zijn derde sprong de leiding met een nieuw persoonlijk record van 19,49 meter. Reinier Overbeek (Benschop) had hierop meteen een duidelijk antwoord: een nieuw schansrecord van 20,04 meter, dat hij in zijn finalesprong nog eens aanscherpte tot 20,23 meter. Daarop moest Lucas van Eijk passen. Timon de Haay uit Lopik maakte het podium compleet met een fraaie 18,06 meter.

Bij de jongens voegde Roy Velis uit Benschop in de tweede ronde ruim een halve meter aan zijn PR toe. Met 17,74 meter nam hij de leiding in de wedstrijd over. In de derde ronde van de middag scherpte Hidde van Dam uit Montfoort zijn PR met ruim een meter aan tot 17,71 meter. Dat bleek slechts 3 centimeter te weinig voor de eerste plaats. Desalniettemin toch een fraaie tweede plaats voor de springer uit Montfoort. Mark van der Horst uit Schoonhoven maakte het podium compleet met 17,17 meter.

Bij de dames bleef het echte vuurwerk uit. Wendy Helmes (IJsselstein) won met 15,10 meter, voor Fabiënne Overbeek uit Benschop (14,87 meter). Thuisspringer Demi Groothedde uit Jaarsveld wist niet te overtuigen en moest genoegen met een vijfde plaats.

Bij de meisjes pakte Laura Maaijen de winst met 13,36 meter.

Zaterdag vertrekken de toppers naar Friesland voor de Tweekamp in IJlst.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden