Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De leden van Team Schoonhoven.
• De leden van Team Schoonhoven.

Team Schoonhoven naar Wereldgymnaestrada

  •   800 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Onder de vele deelnemers aan de komende Wereldgymnaestrada bevindt zich ook een delegatie uit Schoonhoven.

"Tijdens het evenement, dat van 7 t/m 13 juli plaatsvindt in het Oostenrijkse Dornbirn, geven wij als groep een demonstratie jazzdans op de muziek van André Rieu", zegt teamlid Ellen Jansen. "De choreografie is in handen van jazzdanslerares Bep van Wijk, met medewerking van collega's uit Lekkerkerk en Krimpen a/d IJssel."

De Wereldgymnaestrada is een soort Olympische Spelen, maar dan zonder wedstrijdelement. Er zijn de gehele week allerlei demonstraties op het gebied van gymnastiek, acrobatiek, dans, röhnrad, free running etc. Delegaties uit zo'n zestig landen doen mee.

Try-outs
De voorbereiding van Team Schoonhoven voor het evenement begon twee jaar geleden met brainstormen en het maken van een choreografie. Ellen Jansen: "Vervolgens hebben we regelmatig getraind en hebben we onlangs drie try-outs gedaan."

De tien dames van Team Schoonhoven kennen elkaar van de editie van 2007, toen de dertiende Wereldgymnaestrada eveneens in Dornbirn werd gehouden. Deelname aan het evenement kost best veel geld -voor vervoer, verblijf, kleding, eten etc.- maar Team Schoonhoven pakt het slim aan. "We leggen jaarlijks iedere maand een klein bedrag opzij. Dan merk je het niet zo en beleef je tijdens de Wereldgymnaestrada een topweek."

Waar ook al naar uitgekeken wordt is de Wereldgymnaestrada in 2023. Die vindt namelijk –net als in 1991- plaats in Amsterdam. "Hoe mooi zou het zijn om daar weer eens met een grote Nederlandse delegatie te verschijnen", aldus Jansen. "Want de animo is de laatste jaren helaas wel tanende."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }