Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Extra AED in Schoonhoven-Noord

  •   560 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Joke Dubbeldam is met succes een actie begonnen om een (extra) AED te realiseren in Schoonhoven-Noord.

"Er zijn in deze wijk al verschillende AED's, maar die hangen veelal binnen", stelt ze. "En dus kun je er na sluitingstijd geen gebruik meer van maken. De AED's hangen bovendien op locaties die op meer dan zes minuten liggen van de plek waar die nu wordt bevestigd."

Cursus
Joke Dubbeldam volgt zelf tweemaal per jaar de (herhalings)cursus reanimeren bij de Stichting Reanimatie Stolwijk. "Ik ben mij hiermee bewust van de noodzaak van de bereikbaarheid van een AED in de buurt."

Vervolgens: ""Via buurtaed.nl krijg je een flinke korting op de aanschaf: ongeveer 1.000 euro. Door middel van particuliere donaties moet je dan nog 1.670 euro zien op te halen. Na het verspreiden van een formulier dat ik in de buurt heb rondgebracht zijn er op een speciaal bankrekeningnummer bij buurtaed diverse donaties binnengekomen. Na twee weken heb ik er nog een herinnering uitgedaan."

Uiteindelijk slaagde de actie en is de AED afgeleverd. De installatie gebeurt zo spoedig mogelijk.

Joke Dubbeldam: "De AED komt te hangen bij Hard Work, de sportschool aan de Bergambachterstraat 13 in Schoonhoven-Noord. Na de vakantie wil ik nog een cursus opzetten voor het gebruik van de AED. Uiteraard wil ik alle donateurs van harte bedanken voor hun bijdrage."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }