• Wethouder Jaarsma ontvangt uit handen van de Krimpense scholieren Anne, Maud en Felicity de oplossingen om te komen tot een inclusieve gemeente.
• Wethouder Jaarsma ontvangt uit handen van de Krimpense scholieren Anne, Maud en Felicity de oplossingen om te komen tot een inclusieve gemeente. Foto: gemeente Krimpen aan den IJssel

'Verstrek meer informatie aan jongeren om homoacceptatie te bevorderen'

Algemeen 353 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door het verstrekken van informatie moet het taboe rondom homoseksualiteit onder Krimpense jongeren doorbroken worden. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen scholieren onder leiding van deskundigen. 

Uit een gezondheidsrapport van de GGD bleek dat één van de zeven Krimpense jongeren niet bevriend wil zijn met een homo of lesbienne. Naar aanleiding van deze uitkomst dienden de fracties van D66 en PvdA een motie in met de titel 'Alle jongeren doen mee in Krimpen'. In de motie, die kon rekenen op steun van een meerderheid van de gemeenteraad, geeft Krimpen aan het belangrijk dat jongeren volwaardig mee kunnen doen in de lokale samenleving en zich prettig voelen zonder buitengesloten of gediscrimineerd te worden vanwege hun lesbienne, homo, biseksueel of transgender voorkeur (LHBT).

Homoacceptatie
In gesprekken tussen gemeente en scholen in Krimpen aan den IJssel is erop aangedrongen om meer aandacht te besteden aan het onderwerp homoacceptatie. Ook is er onderzoek gedaan waar 162 jongeren met een gemiddelde leeftijd van 15,2 jaar aan meewerkten. Voor dit onderzoek dachten 25 jongeren onder leiding van deskundigen actief na over de oplossingen. Wethouder Kirsten Jaarsma van Jeugd en Diversiteit nam onlangs de aanbevelingen van een drietal jongeren in ontvangst. Ze is blij met de participatie van jongeren. "Het is mooi om te zien hoe jongeren mee willen denken en met oplossingen komen."

Gedurende het project is ook samengewerkt met het jeugd- en jongerenwerk en met enkele kerkelijke organisaties. De gemeenteraad wordt binnenkort geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden