Afbeelding
Foto: Adri Verhoeven

Feestelijke ingebruikname park Boerhaavelaan

Algemeen 1.283 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Acht maanden waren er nodig om van een enigszins verwilderde speeltuin, tussen de Boerhaavelaan, de Van 't Hoffplaats en het Landsteinerhof in Schoonhoven-Noord, een prachtig en ruim speelpark te maken. 

Bij de officiële ingebruikname, afgelopen woensdag, stak wethouder Ria Boere haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. Ook blije gezichten bij verreweg de meeste omwonenden en niet in de laatste plaats de jeugd uit de buurt. 

Schoolvoorbeeld
Ria Boere zei in haar korte toespraak niet alleen blij te zijn met het resultaat, maar vooral trots te zijn op de manier waarop het park tot stand is gekomen.

Het initiatief van buurtbewoonster Klaartje Plancken werd van het begin af aan omarmd. Zowel jong als oud mocht zijn of haar wensen richting de gemeente Krimpenerwaard kenbaar maken. En dankzij dit schoolvoorbeeld van burgerparticipatie is er een speel-/ontmoetingsplek gerealiseerd waar (bijna) iedereen blij van wordt. 

"Ik vind het hier heel erg leuk en kom hier vaak", vertelt Twinke, één van de jonge bewoonsters van de Van 't Hoffplaats. "Eerst was dit maar een saaie speeltuin, maar nu is hij veel leuker geworden. En mijn wensen, zoals een tokkelbaan en een klimrek, zijn allemaal uitgekomen". 

Twinke weet te vertellen dat niet alleen de kinderen uit de directie omgeving graag naar het speelpark komen, maar ook kinderen van verder weg. "Dat snap ik wel, want deze speeltuin is gewoon leuk". Ook Lucas en zijn vriend zijn blij. "Wij kunnen nu lekker dichtbij huis een balletje trappen". 

Rust
Iets minder blij is een buurtbewoonster: "Natuurlijk is deze speelplek fantastisch voor de kinderen, maar we kochten ons huis twintig jaar geleden juist voor de rust. En die is met een speelplaats en voetbalveldje in bijna onze achtertuin nu ver te zoeken. Ik heb soms het idee dat ik aan een evenemententerrein woon en dat vind ik wel jammer." 

Ria Boere kent het onbehagen van sommige bewoners. Zij hoopt dat het net achter het voetbaldoel en de beplanting, die nog moet groeien, in de toekomst meer soelaas gaat bieden.

Hoewel het speelpark nog niet helemaal af is -er wordt in augustus nog een groot speeltoestel geplaatst-, geniet de jeugd al zichtbaar van de nieuwe voorziening.

De wethouder sprak de wens uit om gezamenlijk het park in goede staat te houden. "Ik ga er van uit dat bij eventuele overlast de buurt elkaar informeert en zo nodig de veroorzakers hierop aanspreekt." 

Adri Verhoeven
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Wethouder Ria Boere spreekt de aanwezigen toe.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden