Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Edith de Bruin: klaar voor het sportieve 'gevecht'.
• Edith de Bruin: klaar voor het sportieve 'gevecht'. (Foto: Jan Timmer)

Poldertreffen: clash der buurtschappen

  •   466 keer gelezen

LEKKERKERK • De buurtschappen Schuwacht en Opperduit gaan op zaterdag 6 juli weer helemaal los bij het Poldertreffen. De negende editie van de 'Olympische Spelen' voor buurtschappen wordt ditmaal gehouden aan de Hoekseweg in de Opperduitse polder.

"Een thuiswedstrijd dus", wrijft Edith de Bruin zich al in de handen. "En één waarbij wij als Opperduit de 'wisselemmer' verdedigen. "Het is uiteraard onze bedoeling om die felbegeerde prijs te houden. De druk ligt dus bij Schuwacht!" Op 6 juli zal vanaf 18.00 uur duidelijk worden wie de sterkste is van de twee buurtschappen. Deelnemers en publiek mogen rekenen op spectaculaire sport- en spelonderdelen waaronder touwtrekken, schouwvaren, tobbevaren, de trekkerbanden-challenge, de hindernisbaan en het slotonderdeel de buikschuifglijbaan met als eindstation.... de sloot. "Bij de vorige editie van het Poldertreffen (in 2017) viel op dat laatste onderdeel de beslissing. Opperduit won met een neuslengte verschil. "Schuwacht zal er alles aan doen om dit keer wél winnend toe te slaan", verwacht Edith de Bruin. "Ik heb zelfs gehoord dat ze op trainingskamp zijn geweest. Hier 'op' Opperduit staan we er redelijk relaxed in. Die ontspanning hopen we ook mee te nemen als het er straks écht om gaat. We verheugen ons erg op het evenement.Het publiek ongetwijfeld ook, want we hebben naast de spelonderdelen tal van andere leuke publiekstrekkers. Zo staat op 6 juli de brandweer-foodtruck op het terrein en komt de Lekkerkapel spelen. Ook DJ Dirk is van de partij. Dat wordt genieten van de gezelligste muziek en de lekkerste hits. En fijn is ook dat we een ruime tent met zitplaatsen beschikbaar hebben."

Vitaal
Zowel Opperduit als Schuwacht treedt met een kinder- en een volwassenenteam in het strijdperk. De omvang per team is ruim veertig man/vrouw. Per onderdeel worden een aantal deelnemers ingezet. Ook Edith de Bruin komt in actie. "Ik ben redelijk goed - met de nadruk op redelijk, ha ha! - in het tobbevaren", zegt ze. "Maar dat geeft natuurlijk geen enkele garantie voor 6 juli. Het gaat dan om de vorm van het moment." Ook buiten het Poldertreffen om zet De Bruin zich graag in voor het vitaal houden van het buurtschap waar ze in woont: Opperduit. "We hebben net als Schuwacht een bloeiende buurtvereniging die regelmatig leuke dingen organiseert. Een bezoek met onze 50+ leden aan de Eendenkooi bijvoorbeeld. Vorig jaar zetten we een lokale versie van 'Happen en Trappen' op touw, waarbij de deelnemers op drie locaties in Opperduit terecht konden voor respectievelijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. In totaal zijn zo'n vijfhonderd mensen aangesloten bij onze buurtvereniging. Zelf maak ik deel uit van het bestuur."

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }