Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De laatste wedstrijd van Ap (derde van rechts, zittend).
• De laatste wedstrijd van Ap (derde van rechts, zittend). (Foto: Adri Verhhoeven)

Ap van As bergt voetbalschoenen op

  •   764 keer gelezen

SCHOONHOVEN  • Met een sluw hakje en een (afgesproken) penalty scoorde Ap van As zijn allerlaatste doelpunten uit zijn lange voetballoopbaan.

Hij nam zaterdagmiddag tijdens de feestelijke familiedag met een 5-3 overwinning afscheid van de veteranen van vv Schoonhoven. "Na 52 jaar is het mooi geweest", lacht de 60-jarige vrachtwagenchauffeur. "Ik maak weken van zestig uur en moest me steeds haasten om op donderdagavond te voetballen. De druk is nu van de ketel."

Reünie
Broers en zussen waren door zijn teamgenoten Kees de Jong en Jaap Zwijnenburg opgetrommeld om Ap van As uit te zwaaien, een geste die hij zeer waardeerde. "Zo is het in dubbel opzicht een reünie. Dit is een mooie afsluiting."

Van As begon als 8-jarige in de pupillen van Schoonhoven en viel op door zijn instelling. 'Verliezen' stond niet in zijn woordenboek. Desnoods ging de beuk er in. Na twintig seizoenen (!) in het eerste elftal zakte hij langzaam af richting de veteranen. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de zeven-tegen-zeven competitie en was grensrechter bij de hoofdmacht.

"Ik ben in al die jaren redelijk heel gebleven. Eén keer scheurde ik beide enkelbanden zonder dat er een bal in de buurt was. Dat was wellicht een teken dat ik het rustiger aan moest gaan doen."

Ap van As zal vaker op de tennisbaan te vinden zijn met zijn nieuwe partner Conny. Ze hebben reeds deelgenomen aan het tennistoernooi van Groot-Ammers en dat ging volgens het stel niet onverdienstelijk. Het Schoonhovense Hoflandtoernooi staat al in de agenda.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }