Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De 'Gazz Monkeys' voor het vertrek.
• De 'Gazz Monkeys' voor het vertrek. (Foto: Adri Verhoeven)

Stolwijkers op weg in 'Barrel Challenge 2019'

  •   615 keer gelezen

STOLWIJK • Het nuttige met het aangename verenigen. Dat stond het Stolwijkse rallyteam 'Gazz Monkeys' voor ogen toen de vier deelnemers zich inschreven voor de Barrel Challenge 2019.

Het betreft een avontuurlijke tocht van zes dagen die via Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië naar Slovenië leidt. Ze rijden niet alleen voor de lol over ruige wegen, maar zetten zich tegelijkertijd in voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Apen
Jaap de Vries (37), Willar Vonk (34), Stefan Gerts (40) en Dick Oudenes (73) waren het er unaniem over eens dat er een goed doel aan de rally gekoppeld moest worden. Ze zullen na afloop niet alleen het sponsorgeld overdragen, maar ook de opbrengst van de verkoop van pluchen apen beschikbaar stellen aan de medici.

"Dat leek ons passend", zegt Jaap de Vries, die het initiatief nam tot de Barrel Challenge. Hij kreeg meteen Willar Vonk ('Ik had geen keus, Jaap had me al aangemeld'), Stefan Gerts ('Ik sleutel met Willar aan oude auto's) en Willar's schoonvader Dick Oudenes aan zijn zijde. De laatste is aangesteld als kok van het kwartet.

"Dick heeft tijdens zijn militaire dienst vaak het eten opgewarmd voor de manschappen. Soms bakte hij een ei of maakte hij nasi voor de ploeg. Zo'n man zochten we voor onze hapjes, drankjes en het beheer van de niet geringe biervoorraad."

Zoektocht
De meeste tijd ging tot op heden zitten in de zoektocht naar een oud barrel. Het voertuig moest voor het jaar 2000 zijn geproduceerd. Het viertal zocht en vond een camper, die ze in enkele maanden tijd opknapten en van enkele nieuwe onderdelen voorzagen. "De dynamo had het begeven. Dat is best lastig als de stroom wegvloeit", zegt Willar Vonk. "We hebben inmiddels de nodige proefritten gemaakt."

De Stolwijkse brigade kijkt niet zo nauw onderweg. "Mannen zijn viespeuken", weet Stefan Gerts uit ervaring. "Na vier dagen stinkt die camper een uur in de wind. Daarom hebben we de naam Gazz Monkeys gekozen." Lachend: "Ik hoop dat we worden toegelaten op de campings langs de route."

Willar Vonk zal het grootste gedeelte achter het stuur kruipen. Onderweg zullen de Stolkse deelnemers proberen de door 'Sophia' verstrekte knuffelapen aan de man te brengen voor 9,95 euro per stuk. Jaap de Vries, eigenaar van Anto in Stolwijk, neemt nog enige bedrading en kabels mee om de kas te spekken.

"Eveneens voor het kinderziekenhuis. We willen de opbrengst tijdens de jaarlijkse braderie van Stolwijk bekend maken."

Voor het zover is, zullen ze op 29 juni eerst het eindpunt moeten aantikken. "Dat moet lukken", zegt Willar Vonk, die met zijn drie kompanen vrijdagavond vertrok uit Stolwijk. Ze werden daar feestelijk uitgezwaaid.

Pieter van der Laan

RTV Krimpenerwaard maakte de volgende reportage:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }