Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Therry en José Klapwijk in de nieuwe winkel.
• Therry en José Klapwijk in de nieuwe winkel. (Foto: Adri Verhoeven)

Feestelijke opening nieuw winkelpand Wijnhuis Den Boer

  •   725 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Aan de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek is dinsdag de compleet nieuwe winkel van Wijnhuis Den Boer open gegaan.

Met hun twee kinderen verrichtten Therry en José Klapwijk de openingshandeling door samen op een grote knop te drukken. Hierna vlogen de gouden serpetines de lucht in waarna het glas werd geheven. Wijnhuis Den Boer beschikt in de nieuwe winkel over 200 vierkante meter oppervlak en is daarmee ruim twee keer zo groot geworden. Therry Klapwijk is blij met de extra ruimte. "In de oude winkel waren we echt uit ons jasje gegroeid. Nu hebben we alle ruimte om ons hele assortiment te presenteren. Dat is zó fijn!"

Noodwinkel
Na het vertrek van de Marskramer/post.nl, ontstond bij Klapwijk het idee om het leegstaande pand bij zijn winkel te betrekken. Hij neemt de tijd om alle plannen uit te werken. Begin dit jaar is het zo ver en kon de verbouwing beginnen. Voor de start verhuist de slijterij op 19 januari naar een noodwinkel. Dat blijkt een flinke uitdaging. "In twee dagen tijd moesten we ruim 15.000 flessen van de oude winkel naar de noodwinkel overbrengen. Een hele klus, maar het is gelukt. Uiteindelijk is onze winkel geen dag dicht geweest."

In de afgelopen vijf maanden onderging het gecombineerde winkelpand uit 1968 een complete metamorfose. De grootste verandering is te zien aan de buitenkant, en dan met name de gevel. Die is gebouwd in de stijl van het nieuwe winkelcentrum. Daardoor lijkt de winkel van Wijnhuis Den Boer onderdeel van het nieuwe winkelcentrum, "en dat terwijl ons blok nooit is meegenomen in de vernieuwing van het dorpshart", stelt Klapwijk tevreden vast.

Wie het pand binnenkomt, wordt verrast door de grote hoeveelheid licht die via de hoge ramen naar binnen valt. Therry en José kozen voor een industriële 'look', gecombineerd met warme elementen. Wat opvalt is de balie die is gemaakt met het hout van oude wijnvaten. "Die vaten hebben we gekregen van een wijnleverancier uit Frankrijk. Onze interieurbouwer is daarmee aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn; het is echt heel gaaf geworden."

Lokale ondernemers
Klapwijk schakelde voor de klus uitsluitend lokale ondernemers in. Zo zorgde Boele & Rietveld voor de infraroodverwarming en elektra, legde VE-Stofferingen de vloer en bouwde Mentofix in samenwerking met constructiebedrijf Kooyman de winkelschappen. Aannemersbedrijf Klapwijk verbouwde zowel de buiten- als binnenkant. Duurzaamheid was het uitgangspunt bij de hele verbouwing. "Alle muren zijn geïsoleerd, er is hr++ glas geplaatst en in de winkel branden alleen nog ledlampen. Verder liggen er twintig zonnepanelen op het dak waarmee we zo'n zestig procent van onze energie terugwinnen. Kortom, dit is een heel duurzaam winkelpand."

De service blijft als vanouds, benadrukt Klapwijk. "En parkeren doe je hier gewoon direct voor de deur." Inmiddels stromen de reacties binnen. "Klanten reageren erg positief. Dat is mooi, want voor hen doe je dit allemaal."

www.wijnhuisdenboer.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }