(stockfoto)
(stockfoto) Foto: nl.123rf.com

Thiendenland groeit als kool: vijf extra lokalen voor MFA Vogelweide

Algemeen 818 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Om het ruimtetekort van de Ichthus en Koningin Emmaschool op te lossen, stelt de gemeente Krimpenerwaard een krediet van 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van vijf lokalen op de locatie De Vogelweide.

Deze multifunctionele accommodatie (MFA) in de wijk Thiendenland II, die in het voorjaar van 2015 werd geopend, was al snel te krap door de forse toeloop van nieuwe leerlingen.

Op dit moment is de nood al hoog. Een speellokaal en de buurtkamer worden permanent voor huisvesting van groepen gebruikt. De gemeente Krimpenerwaard geeft toe dat de beleidsbepalers zich enigszins hebben verkeken op de snelle groei van de nieuwbouwwijk Thiendenland II. Daarbij heeft de gemeente de wettelijke plicht om adequate onderwijsvoorzieningen te bieden.

Permanent
Na overleg met beide schoolbesturen heeft de gemeente voorgesteld om een permanent gebouw aan de rand van het schoolplein te plaatsen.

Het ontwerp had nog wel wat voeten in de aarde, omdat het architectenbureau dat de Vogelweide ontwierp inmiddels failliet is. Niettemin is met hulp van een oud-werknemer een schets gemaakt waarin iedereen zich kon vinden. Het gebouwtje zou in de toekomst eventueel een andere bestemming kunnen krijgen als de scholen met krimp te maken krijgen.

Pro Krimpenerwaard kon zich niet vinden in de 'rommelige procedure'. Fractievoorzitter Ad Struijs wees op parkeerproblemen en vreest meer verkeersbewegingen. Bovendien vond hij een gebouw bij de entree van De Vogelweide niet passend.

Pieter Neven (SGP) achtte uitbreiding noodzakelijk. Hij verzocht de klachten van bewoners van de Fazantstraat – de enige toegangsweg voor auto's – serieus te nemen."Er wordt nu al geklaagd."

Draagvlak
Wethouder Boere acht de huidige situatie 'ondoenlijk'. "We moeten iets doen. Dit voorstel heeft voldoende draagvlak."

De raad stemde in met het krediet. De omgevingsvergunning wordt binnenkort ter inzage gelegd. De gemeente en de scholen hopen in januari 2020 met de bouw te starten. Als alles naar wens verloopt zouden de nieuwe lokalen in april 2020 kunnen worden geopend.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden