Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Luchtfoto's van sloten Krimpenerwaard.
• Luchtfoto's van sloten Krimpenerwaard. (Foto: Rijkswaterstaat WNZ Handhaving)

Waterschap laat luchtfoto's maken om blauwalg Krimpenerwaard te traceren

  •   347 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zet nieuwe technieken in om verspreiding van blauwalg beter in beeld te krijgen. 

Zo zijn er afgelopen week luchtfoto's gemaakt vanuit een helikopter en wordt er een drone ingezet. "Daarnaast hebben we nu een apparaat waarmee onze collega's zelf blauwalg in het water kunnen waarnemen", schrijft woordvoerder Robin de Vries.  

Sinds eind april wordt al giftig blauwalg gevonden in de sloten van de Krimpenerwaard. Om ervoor te zorgen die zich minder goed kan verspreiden, laat het waterschap het water zoveel mogelijk langs andere watergangen stromen en worden gebieden waar blauwalg zit zoveel mogelijk geïsoleerd. De Vries: "Op sommige plekken passen we het waterpeil aan en laten we ook schoon water in vanuit de Hollandsche IJssel, om de polder mee op peil te houden."

Ondanks alle maatregelen komt er in verschillende sloten nog steeds blauwalg voor. Wel is er op sommige plekken een afname zichtbaar. Volgens De Vries houdt het waterschap de waterkwaliteit continue in de gaten. "We lopen veldinspecties, meten de waterkwaliteit en van sommige plekken laten we slootwater nader onderzoeken in het laboratorium."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }