Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De brandweer van Schoonhoven rukte uit om hulp te verlenen aan gasten van camping 't Wilgerak.
• De brandweer van Schoonhoven rukte uit om hulp te verlenen aan gasten van camping 't Wilgerak. (Foto: Brandweer Schoonhoven)

Stormschade op Schoonhovense camping 't Wilgerak

  •   4242 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het noodweer dat in de nacht van woensdag op donderdag over het land trok, heeft veel stormschade veroorzaakt op camping 't Wilgerak in Schoonhoven. 

"We hebben een heftig nachtje achter de rug", laat beheerder Glenda Mercado met gevoel voor understatement weten. "Door hevige rukwinden raakten voortenten beschadigd en vlogen er allerlei losse spullen door de lucht." Mercado verleende hulp, maar moest dat bekopen met een paar blauwe plekken. "Ik kreeg een tentstang tegen me aan en lag gestrekt op het veld. Nee, dat was niet prettig." 

Bij enkele getroffen eigenaren ontstond lichte paniek. De ambulance werd zelfs opgeroepen om hen na te kijken. Ook de brandweer van Schoonhoven rukte uit om kapotte tenten af te breken of vast te zetten. Volgens Mercado is het voor een camping lastig om schade door noodweer te voorkomen. "Het enige wat je kunt doen is je gasten van te voren waarschuwen. Iets dat ik ook heb gedaan, maar niemand had verwacht dat het zo heftig zou worden."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }