Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: PR

Hemelvaartsdagloop in centrum Lekkerkerk

  •   386 keer gelezen

LEKKERKERK • Atletiekvereniging Start houdt donderdag 30 mei in het centrum van Lekkerkerk de traditionele Hemelvaartsdagloop. 

Vanaf 10.00 uur worden er verschillende onderdelen afgewerkt. Als eerste is de jeugd tot en met 11 jaar aan de beurt voor de jeugdloop over 1.500 meter. Een leuke afstand om voor het eerst een echte wedstrijd te lopen, ook voor kinderen die normaal niet hardlopen een mooie belevenis. Om 10.30 uur is de start van de wedstrijdloop voor de jeugd tot en met 17 jaar. Zij lopen een afstand van 2.000 meter.

Tijdslimiet
Om 11.00 uur klinkt het startschot voor de wedstrijd, een prestatieloop over 8,6 kilometer. Er is een tijdslimiet van een uur bij deze loop, dit omdat het parcours al snel weer gebruikt gaat worden voor de wielerronde. 

Inschrijven voor alle lopen kan vanaf 09.00 uur bij partycentrum Amicitia aan het Raadhuisplein 1 in Lekkerkerk. Het inschrijfgeld voor de jeugdlopen bedraagt 3 euro en voor de loop over 8,6 kilometer 6 euro. Bij alle onderdelen zijn er prijzen te winnen en alle lopers krijgen een leuke, lokale herinnering. Voor de wedstrijdlopers zijn er geldprijzen te winnen en ook voor de verbetering van het parcoursrecord (bij de heren 25:41 en bij de vrouwen 31:33) is er een extra geldprijs beschikbaar. Er is geen kleed- en douchegelegenheid.

Na alle looponderdelen zullen de wielrenners vanaf 12.15 uur hun kunsten vertonen tijdens verschillende koersen waarbij diverse nationale toppers aan de start verschijnen. Voor meer informatie over deze wedstrijd en voor alle activiteiten van AV Start kunnen geïnteresseerden de website bekijken. 

www.avstart.nl
 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }