Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Luuk Schaper bezig met het maken van luxe koekjes.
• Luuk Schaper bezig met het maken van luxe koekjes. (Foto: Jan Timmer)

Nieuw in Krimpen aan de Lek: Luux by De Berekuil

  •   2379 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • In het dorpscentrum van Krimpen aan de Lek gaat donderdag 23 mei Luux by De Berekuil open.

Dat is goed nieuws voor liefhebbers van ambachtelijk bereid Italiaans schepijs, chocolade, gebakjes en de lekkerste koffie en thee. In de zaak en op het terras kunnen bezoekers genieten van deze heerlijkheden.

Met zijn komst naar de Hoofdstraat is Luuk Schaper (20) meteen de jongste ondernemer van het winkelcentrum. "Ik zie er een enorme uitdaging in om voor mezelf te beginnen", glimlacht hij. "Leuk is ook dat we als familiebedrijf terugkeren in het dorp waar mijn ouders tot 25 jaar geleden hun banketbakkerij 't Hoekpunt hadden. Nu zijn we terug in een andere hoedanigheid."

Glazen wand
Luux is een combinatie van een ijssalon (met 24 soorten Italiaans ijs), een chocolaterie (bonbons en andere chocoladecreaties) en een patisserie (taarten en gebak). Bezoekers van Luux kunnen door een glazen wand zelf meekijken hoe de producten worden bereid. Ook is het mogelijk om plaats te nemen op het terras. "We zijn gedurende de zomermaanden zeven dagen per week open", vertelt Schaper. "Na het seizoen sluiten we op zondag."

Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd geldt Luuk Schaper als een echte vakman. "Ik wist al vroeg waar mijn toekomst lag", glimlacht hij. "Op mijn dertiende ben ik naar Brugge verhuisd om daar de beroemde bakkerijschool De Groene Poorte te gaan bezoeken. Ik woonde gedurende vier jaar op een internaat daar en heb in de tussentijd enorm veel geleerd op mijn vakgebied."

Na die periode keerde Luuk terug naar Nederland en behaalde hij zijn diploma Zelfstandig Banketbakker. "De voorbije 2,5 jaar werkte ik bij mijn ouders in De Berekuil in Ouderkerk."

Toen Luuk op een gegeven moment het plan kreeg om een ijssalon te beginnen, waren zijn ouders daar direct enthousiast over. "Ze hebben me op alle mogelijke manieren ondersteund, maar hadden niet meer de ambitie om zélf uit te breiden. Dus doe ik het nu zelf met Luux. Het zelf ijs maken heb ik geleerd door veel mee te lopen met collega's die er gespecialiseerd in zijn en er zelf mee aan de slag te gaan. Daar resulteert straks in verrukkelijk Italiaans ijs in 24 smaken en een aantal bijzondere wekelijkse varianten. Bezoekers mogen ook zelf ideeën aandragen. Wie weet treffen ze dan hun 'eigen' ijs aan bij Luux."

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }