Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van de semipermanente huisvesting in Gouda.
• Impressie van de semipermanente huisvesting in Gouda. (Foto: Joris Dekkers)

Forse verbouwing De Breeje Hendrick in Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Door een toename van cliënten met een zwaardere zorgvraag wordt De Breeje Hendrick in Lekkerkerk in 2023 verbouwd.


Om te voldoen aan de behoefte van deze cliënten is het volgens Zorgpartners Midden-Holland noodzakelijk om het verpleeghuis aan de Nicolaas Beetsstraat aan te passen. Zo moeten de tweepersoons appartementen omgebouwd worden naar eenpersoonsappartementen. Dit zorgt voor meer privacy, meer rust op de eigen kamer en voldoende ruimte om complexe zorg te bieden. "Door de renovatie kan De Breeje Hendrick de zwaardere verpleeghuiszorg blijven bieden in een aangename woonomgeving met kwaliteit van leven voor cliënten", verklaart woordvoerder Linda Oprel.

Grote vraag
Naast De Breeje Hendrick neemt Zorgpartners Midden-Holland de komende jaren ook de verpleeghuizen Floravita in Boskoop en Souburgh in Waddinxveen onder handen. Gezien de grote vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland, vindt Zorgpartners het niet wenselijk om de bewoners van de verpleeghuizen tijdelijk in andere locaties te laten wonen. Oprel: "Dat zou een regionale opnamestop tot gevolg hebben en dat willen wij absoluut niet. Daarom realiseren wij semipermanente huisvesting in Gouda. Die is naar verwachting eind 2020 beschikbaar."

Deze woonvorm maakt het mogelijk om 100 cliënten tijdelijk te huisvesten, waardoor de bewoners en medewerkers op één locatie bij elkaar kunnen blijven. De semipermanente huisvesting is een oplossing voor een langere periode om de verbouwingen van drie Zorgpartners locaties over 5 à 6 jaar uit te voeren.

Als eerste is Floravita aan de beurt. Als de verbouwing van dit verpleeghuis klaar is, nemen bewoners en personeelsleden van Souburgh hun intrek in de semipermanente huisvesting in Gouda", verduidelijkt Oprel. "Als laatste is De Breeje Hendrick aan de beurt." De drie verpleeghuizen die nu onder handen worden genomen, zijn verouderd en toe aan een renovatie. "Het is dus een mooi moment om meteen aanpassingen door te voeren", aldus Oprel. "Onze andere locaties zijn óf nieuw gebouwd óf al up to date."

Eisen
Landelijk zijn er veel zorginstellingen die voor semipermanente huisvesting kiezen voor de tijdelijke opvang van bewoners. Het sluit aan bij de eisen die Zorgpartners stelt aan een aangename woonomgeving die kwaliteit van leven biedt. De semipermanente huisvesting in Gouda wordt laagbouw met twee verdiepingen en een lift. Cliënten verblijven net als in de huidige verpleeghuizen in kleinschalige woonvormen met huiskamers. De appartementen zijn ruim en met eigen sanitair.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten