Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marco Oosterwijk en Frank Druijf zijn toegetreden tot het bestuur van de Historischr Kring Krimpen.
• Marco Oosterwijk en Frank Druijf zijn toegetreden tot het bestuur van de Historischr Kring Krimpen. (Foto: Ellen de Bruine)

Marco Oosterwijk nieuwe voorzitter Historisch Kring Krimpen

  •   407 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Historische Kring Krimpen aan den IJssel (HKK) heeft in de persoon van Marco Oosterwijk een nieuwe voorzitter gevonden. Hij volgt in die functie Adri Liedorp.

Liedorp nam woensdag tijdens de algemene ledenvergadering na tien jaar afscheid. Ook Janine Nauta, al vanaf de oprichting van de vereniging betrokken, trad af. Als algemeen bestuurslid wordt zij opgevolgd door Frank Druijff.

Liedorp kijkt met een goed gevoel terug op zijn voorzitterschap. "We hebben een prachtige vereniging, met inmiddels 300 leden. Er gebeurt heel veel; binnen het bestuur, maar vooral ook binnen de verschillende werkgroepen. De hoge gemiddelde leeftijd maakt wel dat er veel werk bij dezelfde mensen komt te liggen. Met twee jongere bestuursleden verwachten we dat de HKK ook de komende jaren vitaal en relevant blijft voor Krimpen." 

Netwerk
Het grote netwerk van Oosterwijk, als oud wethouder, én de inhoudelijk kennis van Frank, als erfgoedadviseur, gaan daar volgens Liedorp zeker bij helpen. Oosterwijk beaamt dit. "Toen Adri mij vroeg, hoefde ik niet lang na te denken. Juist nu ik in Ridderkerk wethouder ben vind ik het belangrijk me lokaal in te blijven zetten."

De HKK kende een mooi 2018. Vooral de tentoonstelling Over de toonbank, over de verdwenen winkels in Krimpen, was een succes. De bezoekersaantallen waren boven verwachting, het boek is bijna uitverkocht en de tentoonstelling leverde veertig nieuwe leden op. Ook was er veel belangstelling voor de archeologische opgravingen bij De Wilgen en de Veerdam niet. Ook voor de komende tijd staat er veel op stapel, zo vertelt Oosterwijk. "Volgend jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Hier willen we natuurlijk uitgebreid aandacht aan besteden."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }