• Schaatster Linda Halling uit Gouderak.
• Schaatster Linda Halling uit Gouderak. Foto: Stephan Tellier

Linda Halling naar topdivisie marathonschaatsen

Sport 1.714 keer gelezen

GOUDERAK • Linda Halling komt komend seizoen uit in de landelijke topdivisie van het marathonschaatsen. De 22-jarige Gouderakse maakt sinds kort deel uit van schaatsteam Bluedune.

Het is voor Linda weer een stap omhoog, nadat ze zo'n drie jaar geleden even een pas op de plaats maakte. "Ik deed aan langebaanschaatsen, maar was er op een gegeven moment wel klaar mee", blikt ze terug. "Er kwam gewoon niet uit wat ik erin stopte. Daarbij was het ook lastig om het schaatsen te combineren met mijn drukke masterstudie bestuurskunde. Achteraf is het een goede break geweest."

STV Lekstreek
Ze werd trainster bij haar 'cluppie' STV Lekstreek en vond het plezier in de sport weer terug. "Ik ging zelf ook weer trainen en besloot te gaan marathonschaatsen. Met succes. Het is een sport die uitstekend bij me past."

Tot afgelopen seizoen reed ze haar rondjes in de regiotop, zeg maar de eerste divisie van het marathonschaatsen. Wel maakte ze als invalster al haar debuut op het hoogste niveau én kwam ze in actie op de Weissensee. "Dat was wel een hoogtepunt natuurlijk", zegt de liefhebster van natuurijs. "Dit seizoen ga ik graag op herhaling."

Ze heeft voor zichzelf enkele doelen gesteld: "Mijn koersinzicht verbeteren en proberen voorin mee te rijden."

Ze voelt zich helemaal thuis in haar nieuwe team. "Het is een vrij kleine ploeg, bestaande uit acht meiden, van wie er enkele al meerdere jaren op het hoogste marathonniveau schaatsen. Van hen hoop ik zeker wat op te steken."

Linda werkt inmiddels fulltime bij een makelaarskantoor, maar haar vrije tijd staat in het teken van sport. "Ik train vrijwel dagelijks: van anderhalf uur droogtraining tot drie uur op de racefiets. In de zomer moet je de juiste basis leggen en veel tijd erin steken. Gelukkig is mijn vriend ook fanatiek wielrenner, dus die vindt het wel okay."

Op zaterdag 25 mei zijn enkele teamleden present tijdens het open huis van Arie Kok Catering-Partyverhuur. Het in Krimpen aan de Lek gevestigde bedrijf is een van de sponsors van het Bluedune-team.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 3 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden