Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Burgemeester Laurens de Graaf test de nieuwe brandweerwagen uit.
• Burgemeester Laurens de Graaf test de nieuwe brandweerwagen uit. (Foto: Adri Verhoeven)

Brandweerposten Lopik en Benschop blij met nieuwe blusvoertuigen

  •   440 keer gelezen

LOPIK/BENSCHOP • De brandweerposten Lopik en Benschop hebben zaterdag beide een nieuwe tankautospuit in gebruik genomen.

Het was aan de opperbevelhebber, burgemeester Laurens de Graaf, om na de sleuteloverdracht zelf even de watertoevoer van de blusvoertuigen te testen. Onder toeziend oog van de manschappen was het vuurtje snel geblust, waarna beide voertuigen uitrukgereed terug konden keren naar de kazernes.

Getest
De postcommandanten Ronald Sonnevelt en Jan van Bruchem zijn in hun nopjes met de aanschaf van de nieuwe wagens. Sonnevelt: "Natuurlijk hebben we al uitgebreid getest en was er binnen het korps hier en daar wat koudwatervrees, maar onbekend maakt soms onbemind. Ik ben ervan overtuigd dat beide auto's een toegevoegde waarde hebben en dat ze onze brandweermensen helpen om alles wat op hun pad komt aan te kunnen."

Jan van Bruchem kon zich geheel vinden in de woorden van zijn collega en voegde een woord van dank toe aan het bestuur voor het beschikbaar stellen van de benodigde financiën.

Kunststof
De Mercedes-tankautospuiten hebben de nieuwste materialen en snufjes aan boord om anno 2019 een brand of ongeval goed aan te kunnen pakken. De tegenwoordig veelvuldig gebruikte kunststof bouwmaterialen maken dat een eventuele brand zich sneller kan ontwikkelen.

Juist daarom zijn de nieuwe voertuigen voorzien van andere slangen en straalpijpen, die meer water opbrengen. Ook de ontwikkeling van accu's gaat razendsnel. Ze worden niet alleen steeds lichter maar gaan ook langer mee. Dat maakt het mogelijk om redgereedschap op accu aan te schaffen. Het zorgt bij verkeersongevallen voor meer bewegingsvrijheid en minder herrie.

Het zijn zomaar twee van de vele voordelen van de nieuwe tankautospuiten. Met de aanschaf hiervan is Brandweer Lopik klaar voor de toekomst.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek, Robert van der Hek,
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }