Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jitse Tilman en Mikky Zomerdijk voor hun Silver Sound Studio.
• Jitse Tilman en Mikky Zomerdijk voor hun Silver Sound Studio. (Foto: Adri Verhoeven)

Silver Sound Studio: eindelijk tijd voor 'open huis'

  •   878 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Jong, enthousiast en vakkundig. Dat geldt voor Mikky Zomerdijk (25) en haar partner Jitse Tilman (28). Ze hebben met hun Silver Sound Studio aan de Platinastraat op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven een droom in vervulling zien gaan, maar een presentatie is tot op heden uitgebleven.

"Daar was tot nu toe geen tijd voor. Het pand werd casco opgeleverd en we zijn druk geweest met de inrichting en de aankleding. We leken wel bouwvakkers in plaats van muzikanten. Vloeren leggen, schilderen, schoonmaken en tussendoor lesgeven. Daarom heeft het even geduurd voordat alles letterlijk op z'n plek stond. Nu zijn we zover dat we ons kunnen tonen aan een breder publiek. Het eind van de verbouwing is gelukkig in zicht. Op zaterdag 15 juni gaan de deuren wijd open", zeggen Jitse en Mikky in koor.

Voor de cursisten van Mikky Zomerdijk en Jitse Tilman was dat al eerder gebeurd. Mikky geeft voornamelijk zangles aan wie maar wil, terwijl in een aanpalende ruimte het drumstel van Jitse het stevig te verduren heeft. De bovenverdieping is flink geïsoleerd om geluidsoverlast te voorkomen. Cursisten krijgen een koptelefoon op om gehoorschade tegen te gaan. Aan een regionale behoefte om muziekinstrumenten te bespelen werd voldaan. Na de teloorgang van de Stichting Muziekopleidingen Schoonhoven (SMOS) was er geen uitwijkmogelijkheid, terwijl het verlangen naar muziekonderwijs bleef. Dat heeft Silver Sound gemerkt.

Project
"Er waren meteen veel aanmeldingen. Die drukte was ook de belangrijkste oorzaak van het uitstel van de aankleding van dit pand. Je moet immers inkomsten vergaren en we hadden niet zo'n grote toeloop verwacht. Daarnaast spelen we allebei in een band. Ik ben bovendien bezig met de ontwikkeling van een project waarin muziek, ritme en visuele effecten een rol spelen. Voor deze opzet met een strijkorkest van zestien personen is vraag uit de muziekwereld."

De eigenaren van de Silver Sound Studio vullen elkaar prima aan. Mikky richt zich op zang, zang met gitaar of piano en is tevens songwriter. Jitse is niet alleen een fervent slagwerker, maar ook technisch geschoold. Wie zich met producties, arrangementen of met de bediening van een mengpaneel wil bezighouden, is bij hem aan het juiste adres. De coaches zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) en kunnen gretige muziekstudenten helpen op hun pad naar het examen.

Kunstje
Beide musici zijn open minded en proberen vooral de plezierige kant van muziek maken te benadrukken. "Je moet ons niet zien als coaches of docenten die een kunstje doen. Het gaat om de interactie, het gevoel, de beleving. Muziek kan ontroeren, maar je ook opzwepen en energie geven", meent Mikky. "Als je het leuk vindt, kan je verdere stappen zetten. Ieder heeft zo z'n eigen persoonlijke doel voor ogen. Met de ingebruikname van het zaaltje op de begane grond zijn straks workshops mogelijk, maar kunnen bands ook oefenen en opnamen maken. Dat geeft deze muziekschool nog meer mogelijkheden."

Voor alle informatie: http://www.silversoundstudio.com en via Facebook

Pieter van der Laan

Robert van der Hek, Robert van der Hek,
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }